Interior de la Biblioteca Districte 3

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Les biblioteques:

     

Aula de Cinema a la Bct xarxa

L'Aula de Cinema és un projecte conjunt entre la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l' ESCAC. El seu objectiu és difondre la cultura cinematogràfica entre la ciutadania, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l'accés universal a la cultura i donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC.

En els darrers anys, les biblioteques hem fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Mitjançant una sèrie de conferències volem fomentar el gust pel cinema dels nostres usuaris i usuàries, i acostar-los el procés de creació d'una pel·lícula.
Les conferències les imparteixen professors en actiu de l'Escola així com directors sorgits d'aquesta amb pel·lícules estrenades comercialment. Totes són obertes al públic i gratuïtes.

En paraules de Sergi Casamitjana, director de l'ESCAC: "Les biblioteques són dipositàries d'alguns dels valors fonamentals de la nostra societat. Cultura, saber, diversió, entreteniment i aprenentatge són peces claus per la construcció de comunitat. Aquests són els mateixos valors que regeixen el funcionament de l'ESCAC i, per aquest motiu, és un plaer per la universitat participar en el programa Aula de Cinema i obrir a tothom un nou cicle de conferències i classes impartides per alguns dels nostres millors cineastes."

Les Biblioteques Públiques de Terrassa s'han sumat al projecte Aula de Cinema, que ha ampliat el nombre de biblioteques que hi participen sumant ja catorze localitats que programaran conferències durant el 2018.

A més, la nostra ciutat és la seu del Parc Audiovisual de Catalunya que també s'ha volgut implicar en aquest projecte i ha elaborat una exposició per donar a conèixer les pel·lícules i altres productes audiovisuals que s'hi han rodat i que es podrà visitar a totes les biblioteques.

Calendari de conferències a la Bct xarxa:

Divendres, 26 de gener a les 19 h a la Biblioteca Central de Terrassa. Xerrada Art i cinema, càrrec de Daniel Agudo, professor de l'ESCAC

Dimecres, 7 de març a les 11 h a la Biblioteca Central de Terrassa. Xerrada Ángeles o demonios. Representaciones femeninas en la historia del cine, a càrrec de María Adell.

Dimecres, 21 de març a les 11 h a la Biblioteca districte 4. Adaptacions literàries: Hamlet, a càrrec de Daniel Jariod (documentalista i professor de l'ESCAC i l'UB)

Dijous, 12 d'abril a les 9.00 i a les 12.00 h a la Biblioteca districte 5. Esports i Cinema, a càrrec de Daniel Agudo (professor de l'ESCAC)

Dimarts, 24 d'abril a les 18.15 h a la Biblioteca districte 2. Xerrada Guions i llibres, càrrec de Daniel Agudo, professor de l'ESCAC

 

Més informació:


 

El més nou del blog:

 

Avui