Interior de la Biblioteca Districte 3

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Les biblioteques:

     

Febrer Negre a la Bct xarxa

Coincidint amb la trobada BCNegra a Barcelona, des de fa uns anys a la Bct xarxa organitzem activitats relacionades amb el gènere negre. Sobretot la Biblioteca districte 6, que compta amb un fons especialitzat en novel·la negra i col·labora amb altres biblioteques de la XBM per compartir novetats i recomanacions.

Activitats programades:

De l'1 de febrer a l'1 de març
L'Itàlia fosca: breu mostra de novel·les negres en italià
Cedides per Xavier Torrents.
Al vestíbul de la Biblioteca districte 6

 

6 de febrer a les 18.00 h.
Xerrada "El Gènere Negre" i "Egara Negra", a càrrec de Marcelino García, organitzador del "Febrer Negre". Ens parlarà de novel·la negra i totes les accions relacionades que es fan al cicle.
A la Biblioteca districte 4

 

15 de febrer a les 18.30 h.
Misteri sense resoldre a la Bd6
Gimcana per a infants a partir de 8 anys
Gratuït. Cal inscripció prèvia.
A la Biblioteca districte 6

 

20 de febrer a les 18.30 h.
Comentari de l'obra: L'imperi dels lleons de Sebastià Bennasa
A càrrec de Xavier Serrahima
A la Biblioteca districte 6

 

Egara Negra, el fons especialitzat en novel·la negra de la Biblioteca districte 6 està format per uns 1.300 títols del gènere. Per donar visibilitat al fons, el blog de les biblioteques (biTer) té una secció que és un aparador amb l'actualitat, les novetats, les crítiques, les imatges i molt més sobre el gènere negre i policíac. El designem Egara negra per dos motius: Egara era un municipi (Municipium Flavium Egara) de la Hispània romana que correspon a l'actual ciutat de Terrassa. Negra, per designar el gènere policíac, les novel·les, el còmic i les pel·lícules.

La Collita: a més, les biblioteques especialitzades en fons policíac de la XBM, cada any presentem un recull de les obres del gènere publicades l'any anterior i que estan a la vostra disposició a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. A més d'informar-vos dels festivals i premis que han tingut lloc al llarg de la nostra geografia durant tot l'any. La Collita del 2017 sortirà ben aviat!

Finalment, una de les activitats que organitzem cada any pels amants del gènere negre és un club de lectura conduït per l'escriptor terrassenc Xavier Sarrahima, que es reuneix un dimarts al mes i on es llegeix tant obres actuals com dels clàssics del gènere, com ara Chandler i Hammett.

Si voleu saber encara més coses sobre aquest gènere, doneu un cop d'ull al projecte Móns negres creat per localitzar llibreries i biblioteques especialitzades en gènere negre i policíac d'arreu del món. Un total de 109 equipaments, 19 biblioteques i 90 llibreries, que són centres d'atracció per als amants del gènere negre i policíac, tant per cercar informació com a l'hora de preparar un viatge. Unes xinxetes de color assenyalen en un mapa del món la localització de cada establiment, grogues per a les biblioteques i centres especialitzats; verdes per a les llibreries europees; blaves per a les llibreries americanes, i fúcsies per a les australianes. Clicant sobre cada xinxeta apareix un requadre amb totes les dades de l'establiment, incloent-hi una fotografia i la seva web. El plànol es pot ampliar fins a localitzar la llibreria o la biblioteca en els carrers de la ciutat on es troba. Realitzat per la Biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet.

 

 

Més informació:

Biblioteca districte 6


 

El més nou del blog:

 

Avui