L'alimentació saludable ha de ser suficient, completa, variada i equilibrada, cobrint en les quantitats i proporcions idònies, les necessitats d'energia i nutrients que requereix l'organisme en les diferents etapes de la vida, garantint diversitat d'aliments frescos i principalment vegetals, evitant els aliments amb baixa qualitat nutricional i les begudes alcohòliques. Una alimentació saludable s'ha de poder adaptar a les peculiaritats individuals i també socials, culturals i de l'entorn.

També és molt important que l'alimentació saludable sigui sostenible, és a dir respectuosa amb el medi ambient prioritzant els aliments frescos i mínimament processats, així com els productes locals i de proximitat i alhora ha de ser una proposta viable amb un pressupost raonable, de la que ningú quedi exclòs.

 

Des del servei de Salut organitzem i coordinem tallers  sobre alimentació en diferents àmbits, en l'àmbit comunitari, amb el projecte "Als mercats es fa salut", oferim tallers pràctics, adreçats a tota la família, per aprendre a elaborar àpats saludables.

Programa Als Mercats es fa Salut

En l'àmbit educatiu oferim a les escoles els tallers: