La flota d'autobusos urbans es renova amb 14 vehicles nous

icona_bus

A partir del juliol de 2017 han començat a circular pels carrers de la ciutat 14 nous autobusos que suposen la renovació del 23% del total de la flota de TMESA, formada per 65 vehicles.

  • d'aquests autobusos són híbrids (combinen motor dièsel amb tecnologia elèctrica, sistema Mobileye Shield + protecció d'angles morts) i la resta tenen motors dièsel, que compleixen la normativa d'emissions Euro 6.
  • 4 dels busos són articulats i estaran destinats a les línies circulars 8 i 9.
  • A part dels 14 nous vehicles s'ha de sumar un microbús amb 12 seients i 4 espais per a cadires de rodes que cobreix els desplaçaments de persones amb capacitats diverses de diferents centres de la ciutat i que va entrar en funcionament el passat mes de maig.
  • Els nous autobusos, que substitueixen els vehicles més antics compten amb avenços tecnològics de darrera generació que els fan menys contaminants, menys sorollosos, més confortables i més segurs.

L'adquisició d'aquests 15 vehicles, ha suposat una inversió d'uns 4,3 milions d'euros. Es preveu renovar la flota d'autobusos urbans cada any, a partir de 2018, mitjançant l'adquisició de cinc vehicles per any. L'objectiu és mantenir la flota permanentment renovada i aconseguir que cap vehicle superi els 14 anys en servei. Això suposarà la renovació del 38% de la flota en els propers tres anys (25 autobusos en 3 anys).

bus

App per a dispositius mòbils: TMESA - Bus Terrassa

app_autobusos

Aplicació oficial de l'empresa TMESA (Transports Municipals d'Egara S.A) que informa, a temps real, del pas dels autobusos urbans per les parades de la ciutat de Terrassa.

Podràs conèixer el temps real que trigarà l'autobús en arribar a la teva parada, localitzar les parades més properes des de qualsevol lloc que et trobis, identificar qualsevol punt de venta de títols de transport, planificar com arribar a un punt determinat de la ciutat amb transport públic, etc.

Descarrega't l'aplicació a: Google Play o Apple Store

+ info a: www.tmesa.com

Els tallers participatius dels autobusos urbans

tallers_bus

Des de TMESA i l'Ajuntament de Terrassa estem treballant per definir el futur del servei d'autobusos urbans de Terrassa i, per millorar-lo, volem comptar amb tu.

Amb aquest objectiu, aquest 2017 realitzarem uns tallers en què podrà participar tothom.

Ho farem a través de dinàmiques de grup, on les persones i les entitats que hi participin, comparteixin i posin en comú diferents perspectives i propostes per millorar el servei d'autobusos, un servei bàsic per a la mobilitat dins la ciutat.

Et convidem a ser-ne protagonista!

Tota la informació a mouteperterrassa.cat

Targeta Blanca

tblanca2017La targeta T-Blanca és un títol de transport que permet fer més accessible el transport públic a tots el ciutadans i ciutadanes, especialment als col·lectius més vulnerables com la gent gran i les persones amb discapacitat que tenen uns ingressos iguals o inferiors a 12.748,29 euros de renda anual.

El cost de la targeta és anual i ve determinat pel nivell d'ingressos de la persona que la sol·licita. A menys ingressos menor cost.

Per consultar la normativa i altra informació relativa a la targeta T-Blanca fes clic en aquest enllaç.

A més de targetes de transport públic adreçades a la gent gran i a les persones amb discapacitat, també s'ofereixen d'altres títols de transport a preus molt econòmics com la T-25, amb la que el preu del bitllet es redueix a la meitat, la T-Mes Bonificada per a persones que es trobin en situació d'atur i la T-16 per als nois i noies menors de 16 anys. + info a: www.tmesa.com
 

Recordatori (Segons estableix la normativa de la T-Blanca):

  • El 31 de desembre 2017, serà l'últim dia d'emissió de duplicats, renovacions i altes de la targeta T-Blanca 2017.
  • A partir de l'1 de gener 2018, totes les tramitacions de targetes seran de T-Blanca 2018 (ja siguin duplicats per mal funcionament, renovacions per pèrdua o robatori, o noves altes).
  • La renovació massiva de la nova targeta T-Blanca 2018 s'enviarà al domicili d'empadronament de la persona titular durant el mes de febrer, en el cas que aquesta continuï complint els requisits.
  • Les targetes T-Blanca 2017 continuaran sent vàlides als autobusos fins el 28/02/2018. 

 

atmEl Sistema Tarifari Integrat permet la utilització de diferents modes de transport (metro, autobusos urbans, metropolitans e interurbans, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Renfe Rodalies) necessaris per realitzar un desplaçament amb un únic títol de transport, despenalitzant econòmicament els transbordaments dins d'un límit horari. L'àmbit geogràfic del Sistema Tarifari Integrat de l'àrea de Barcelona abasta 253 municipis. Consulta el web de l'ATM

 

t12La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. Consulta el web de la T-16