BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que vol fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l'educació, la cultura i l'emprenedoria. 

 

Improvisacions mòbils

Dissabte, 21 d'octubre i el 4 de novembre de 2017 a les 11 h. Adreçat a joves de 12 a 18 anys.

Taller de creació cinematogràfica per dotar d'eines d'anàlisi i formació en alguns aspectes del llenguatge audiovisual per proveir de significats les filmacions que es realitzin a partir de textos literaris. Els participants escollireu un text seleccionat prèviament i filmareu un pla seqüència que traslladi a imatges allò que el text els suggereix.


Juguem amb les il·lusions òptiques

Dissabte, 28 d'octubre de 2017 a les 11 h. Adreçat a infants de 6 a 10 anys.

Els orígens del cinema es troben en les joguines òptiques, aparells capaços de crear la il·lusió del moviment a partir de dibuixos estàtics. Descobrirem el secret de les imatges en moviment tot jugant amb els mateixos aparells amb què els nens i nenes es divertien abans de la invenció del cinema.
 

L'hort dels flipbooks

Dissabte, 10 de març de 2018 a les 10.30 h. Adreçat a infants i famílies.

Taller d'iniciació al cinema d'animació i a la vegada una peça de creació contínua. Farem servir una tècnica que consisteix en una intervenció atzarosa al deixar que els retoladors taquin el paper -el que en diem plantar un flipbook- i una intervenció controlada on cada participant dibuixa en un d'aquests flipbooks -la collita-

 

Espurnes

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 18 h. Adreçat a infants de 6 a 12 anys.

Quan es mouen, els electrons generen electricitat i aquesta és utilitzada pels aparells eléctrics per funcionar. Jugarem amb un generador d'electricitat estàtica per entendre millor el concepte d'energia elèctrica i els seus camps.  


Empremptes increïbles

Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 18 h. Taller infantil.

Investigarem la possibilitat de saber la identitat d'una persona mitjançant les seves empremtes digitals. Aprendrem la relació entre la informació genètica (genotip) i les característiques físiques (fenotip) i desenvoluparem estratègies per capturar empremtes digitals.  


Els tallers d'audiovisuals i narratives

Dimarts, 20 de març de 2018 a les 17 h. Adreçats a públic jove i adult.

Aproparem el llenguatge audiovisual i incentivarem la creativitat i l'interès en la ciència dels participants apropant-la a la seva realitat quotidiana.

 

Disseny 3D

Dijous, 25 de gener de 2018 de 10 a 13 h. Adreçat a públic jove.

Taller introductori on es presenta un programa professional de llicència oberta per dissenyar objectes tridimensionals que es puguin imprimir en 3D. Consisteix en tres parts: introducció, primers passos i disseny d'un clauer que es pot imprimir el mateix dia.

 

Introducció a la robòtica: fonaments de disseny 3D, electrònica i programació.

Taller introductori al món dels robots. L'objectiu és construir un robot d'aprenentatge. Adreçat a públic jove.

 

Introducció a la robòtica bàsica: DrawBots

Dimecres, 21 de febrer de 2018 de 18.30 a 20 h. Adreçat a infants de més de 8 anys.

L'activitat consisteix en la creació d'un robot primari, que ens ajudarà a crear noves creacions artístiques.

 

La plastilina fa llums. Juguem amb l'electricitat

Primer farem un modelatge de formes amb plastilina i després l'il·luminarem amb leds a partir d'un circuit elèctric. La il·luminació es produeix pel contacte del led amb la plastilina. Activitat familiar amb infants de 4 a 8 anys. 

 

Figures en 3D sense impressora

Creació de dibuixos en volum (3D) amb un llapis que permet imprimir plàstic i realitzar figures sense necessitat d'impressora 3D. Adreçat a infants de 7 a 12 anys.  

 

Dissenya i programa la teva APP per Android

Desenvoluparem una APP senzilla a partir d'un projecte prèviament dissenyat. Aquesta aplicació només serveix per Android. Farem servir l'APP Inventor. Adreçat a públic major de 14 anys.

 

Conte Animat

Dissabte, 21 abril de 2018 a les 17 h. Adreçat a famílies amb infants de 4 a 7 anys.

Amb l'aplicació "ApPa Create" els participants elaboraran el seu propi conte a través de la creació de personatges, sons, històries i coreografies.  

 

Taller de còmic autobiogràfic

A través del còmic centenars d'autors exposen els seus records i les seves vides. Són memòries que quedaran per sempre il·lustrades. Aquest taller pretén educar i ensenyar aquest tipus de còmic com una eina expressiva i necessària per poder escriure les nostres vivències i experiències.

 

Històries en moviment

Dissabte, 17 de febrer a les 11 h. Adreçat a famílies amb infants de més de 3 anys. 

Instal·lació literària d'àlbums il·lustrats i jocs que proposa construir històries a partir d'una pàgina d'un llibre on convidem a grans i petits a crear i recrear narratives visuals.

 

Més informació