Jordi Ballart i Pastor. Alcalde de Terrassa (PSC)

Investidura de Jordi Ballart amb el bastó i la medalla de la ciutat (13/06/15)Jordi Ballart és l'alcalde de Terrassa des del 10 de desembre de 2012 i va revalidar el seu càrrec el 13 de juny de 2015, després de guanyar les eleccions municipals encapçalant la candidatura del PSC.

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració, va entrar com a regidor a l'Ajuntament l'any 2005 i, en diferents etapes, va ser responsable de les regidories d'Imatge i Comunicació, Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació i Joventut. També va ser tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, a més de regidor d'Urbanisme, Obres Públiques, Mobilitat, Via Pública i Seguretat Ciutadana.

Jordi Ballart és diputat de la Diputació de Barcelona i ocupa altres càrrecs de representació derivats de la seva posició institucional i política. És president de l'Associació de Col•lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) i representa l'Ajuntament en els òrgans de govern de diverses associacions i fundacions com l'Associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, l'Associació Agrupació de Municipis Titulars del Servei de Transport Urbà de la Regió Metropolitana de Barcelona (AMTU), la fundació LEITAT, la fundació pública Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI), la fundació privada Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), el Consorci Sanitari de Terrassa i la fundació privada Sant Llàtzer, entre altres.

Pel que fa a la seva trajectòria política, Jordi Ballart és primer secretari de l'agrupació local del PSC a Terrassa des de l'abril del 2012 i membre del Consell Nacional del PSC. Es va afiliar a les Joventuts Socialistes (JSC) als 16 anys i en va ser també el primer secretari d'aquesta formació a Terrassa durant set anys.

Va néixer a Terrassa el 8 de febrer de 1980, va estudiar a l'escola pública Lanaspa (EGB), a l'Institut Nicolau Copèrnic (BUP i COU) i a la UAB. Va estudiar també música i violí al Conservatori Municipal de Música de Terrassa i va formar part del Cor del Conservatori i de la seva Orquestra Juvenil.

Va estar vinculat a entitats com el sindicat AJEC (durant els seus estudis universitaris), l'agrupament escolta Pau Casals o els Voluntaris Forestals de Terrassa. Va treballar en la realització d'enquestes, en tasques administratives i al Consorci de la Zona Franca, en l'àmbit de les relacions institucionals.

Les seves aficions personals són: la fotografia, viatjar i conèixer món, cuinar, llegir, el teatre, la música i, sobretot, el violí.