Visita comentada al Convent de les JosefinesLa Festa Major de Terrassa es celebra el primer diumenge després de Sant Pere.

El Museu hi participa proposant les següents activitats: visites al nostre patrimoni, el Patrimoni de nit, una visita al cementiri i activitats infantils.

L'any 2017 la Festa Major de Terrassa tindrà lloc del 30 de juny al 5 de juliol.

Jornades de portes obertes a:

  • Casa Alegre de Sagrera: dissabte 1 de juliol, de 10 a 13 i de 16 a 20 h i diumenge 2 de juliol, d'11 a 14 h. Planta baixa i pati accessibles amb suport per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere: dissabte 1 de juliol, de 10 a 13.30 i de 16 a 19 h, diumenge 2 i dilluns 3 de juliol, d'11 a 14 h. Accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Castell Cartoixa de Vallparadís: dissabte 1 de juliol, de 10 a 13.30 i de 16 a 19 h, diumenge 2 i dilluns 3 de juliol, d'11 a 14 h. Planta baixa accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Jardins del Parc Audiovisual de Catalunya

dissabte 1 de juliol, a les 11 i a les 12.30 h

Visites al nostre patrimoni: El Sanatori de Terrassa, actual Parc Audiovisual de Catalunya

L'antic Hospital del tòrax, conegut com a Sanatori de Terrassa, es troba a la zona del Pla del Bonaire.

L'edifici, de grans dimensions, té nou plantes i comptava amb 1.200 llits. Concebut com a sanatori antituberculós, va ser projectat per Mariano Morán i Fernández Cañedo (1947). Es va inaugurar el 8 de juny de 1952 amb el nom de "Ciudad Sanatorial de Tarrasa".

S'estructura a partir de diferents cossos que parteixen d'una plaça porticada. A l'ala sud trobem una capella amb decoracions de mosaics realitzats pel taller de Santiago Padrós.

Alguns elements del conjunt estan catalogats en el Pla especial de Protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic-Ambiental de Terrassa (1986). L'any 2010 es va realitzar una reforma parcial de l'edifici central, del claustre i de la capella.

Actualment el complex allotja el Parc Audiovisual de Catalunya - PAC i compta amb espais dedicats a la indústria cinematogràfica com platós, serveis de producció, etc; un clúster empresarial i el Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya.  

No accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia

Lloc de trobada: porta d'accés del Parc Audiovisual de Catalunya. Carretera BV-1274, Km 1. 

Amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya

Jardins de la Casa Alegre de Sagreradissabte 1 de juliol, a les 11 i a les 12.30 h

Jardins històrics de Terrassa

Dos jardins, dos estils, dues històries d'art arquitectònic i d'art de jardins que formen part del nostre patrimoni natural.

Us proposem visitar el gran jardí privat burgès de la família Alegre de Sagrera i el jardí del magatzem tèxtil de Pasqual Sala.

Dos jardins i estils posats en relació dins del context de la Terrassa industrial. 

No cal inscripció prèvia.

Punt de trobada: Jardins de la Casa Alegre de Sagrera (carrer Cardaire, 21).

Punt finalització: jardins de la CECOT. Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (Carrer de Sant Pau, 6)

Amb la col·laboració de la Cecot

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda. 

edifici multiconfessional del Cementiri de Terrassadiumenge 2 de juliol, a les 11 h

Visita al Cementiri Municipal de Terrassa

La iniciativa respon a la voluntat de difondre i sensibilitzar sobre l'important patrimoni històric, cultural i artístic que acull el cementiri de la nostra ciutat.

El Cementiri Nou es va començar a construir l'any 1928 i es va inaugurar l'1 de novembre de 1932. Melcior Viñals i Muñoz, arquitecte municipal de Terrassa, va ser l'encarregat del projecte.

Des del nínxol més senzill fins al mausoleu més sofisticat, el Cementiri té una important obra escultòrica i arquitectònica. Obres d'arquitectes com Lluís Muncunill, Ignasi Escudé, Frederic Viñals, Josep Soteras, Joan Baca … i obra escultòrica de Josep Viladomat, Francesc Juventeny, Enric Monjo, Carles Armiño i Ferran Bach-Esteve, entre d'altres. Pintures de Josep Camí i mosaics del taller de Santiago Padrós.

Terrassa és membre de la Ruta Europea de Cementiris.

Amb la col·laboració de la Funerària de Terrassa SAU

Activitat gratuïta. Sense inscripció prèvia.

Accessible, en part, amb suport per a persones amb mobilitat reduïda.

Lloc: Cementiri Municipal de Terrassa. Carretera de Montcada, 789. Podeu agafar l'autobús L1 o LH

Imatge de les cinc seccions del Museu de Terrassadiumenge 2 de juliol, de 23 a 1 de la matinada

Patrimoni de nit: Visites nocturnes comentades al Museu de Terrassa

  • Torre del Palau (Plaça de la Torre del Castell Palau, s/n). Grups reduïts. La darrera visita començarà a les 00.40 h. No accessible per a persones amb mobilitat reduïda o amb claustrofòbia. 
  • Casa Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, 29-31). Visites a les 23, 23.30, 00 i 00.30 h. Planta baixa i pati accessibles  per a persones amb mobilitat reduïda. 
  • Castell Cartoixa de Vallparadís: planta baixa (carrer de Salmerón, s/n). Visites a les 23 i a les 00 h. Accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Claustre del convent de Sant Francesc (Plaça del Doctor Robert, 1). Visites a les 23, 23.30, 00 i 00.30 h. Accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Totes les visites del Patrimoni de nit són gratuïtes.

Sessió "Contes de princeses" de la Festa Major 2015dilluns 3 de juliol

Festa Major infantil 2017

Podeu consultar el programa de sessions de la Mainada al Museu de la Festa Major infantil.

Activitats gratuïtes. Aforament limitat. No cal inscripció prèvia.