El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, mereix una menció especial, ja que és una de les campanyes ciutadanes més significatives i de més abast que organitza la Regidoria de Polítiques de Gènere, en col·laboració amb la Comissió 8 de març. Aquesta campanya inclou un conjunt d'activitats de sensibilització, formatives, reivindicatives ... al voltant d'un lema.

El lema escollit per a aquest any i que serà l'eix conductor de totes les activitats és "(De) construint mirades. Feminismes en plural".

Des de l'Ajuntament de Terrassa, creiem que és important continuar treballant per eliminar els rols i estereotips de gènere més tradicionals que encara perviuen en la nostra societat. Aquesta lluita per la igualtat de gènere ha d'anar de la mà d'una altra lluita que és igual d'indispensable: la d'incorporar la diversitat de mirades existent dins d'aquest camí conjunt per aconseguir una igualtat de gènere real. Per això, cal visibilitzar i posar en valor la pluralitat de feminismes que coexisteixen a la nostra ciutat.

Tenim a la vostra disposició un programa complet d'activitats, que es pot consultar en aquest enllaç.

La imatge de la campanya, el cartell que il·lustra el programa d'actes, és l'obra guanyadora del Concurs de Cartells que es realitza també des de 1992.  
El primer premi ha estat per a, Sofía Ugarte Ruíz amb la il·lustració que duu per títol "Feminitats Diverses"

És una imatge que, a partir d'una analogia entre les dones i les flors, vol mostrar la diversitat de dones existents a la societat, així com donar visibilitat als nous feminismes que estan entrant en escena en els darrers anys. 

A través de la màscara de flors, l'autora vol representar una nova manera de concebre la feminitat i el gènere femení, partint de la representació clàssica de les dones. L'autora es serveix de l'ús del bigoti per tal de fer una crítica a la definició del que vol dir ser "correcte" o "normal". Una terminologia que, sovint, s'ha utilitzat per perpetuar els estereotips i els rols de gènere i per penalitzar a aquelles persones que no segueixen el camí marcat.

Els dos actes principals de la campanya abordaran, des de difererents punts de vista, la diversitat de feminismes i la necessitat de construir noves mirades més inclusives i plurals:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consulteu aquí el programa complet d'activitats

Fe d'errades: Hem d'aclarir que l'activitat Visita Guiada al Parlament de Catalunya, que es troba dins de l'apartat d'activitats organitzades pels grups, entitats i associacions, organitzada per la Fundación Secretariado Gitano i Àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones, té les places limitades.  Disculpeu i moltes gràcies.