NOVEMBRE 2017

BiblioLab: Improvisacions mòbils - 2a sessió. Dissabte, 4 de novembre a les 11 h a la Biblioteca Central de Terrassa.

Taller de creació cinematogràfica. Els participants escollireu un text seleccionat prèviament i filmareu un pla seqüència que traslladi a imatges allò que el text us suggereix. Activitat per a infants de 12 a 18 anys. Inscripcions i més informació al 93 789 45 89.

BiblioLab: Figures en 3D sense impressora. Dijous, 9 de novembre a les 17.30 h a la Biblioteca districte 5.

Creació de dibuixos en volum (3D) amb un llapis que permet imprimir plàstic i realitzar figures sense necessitat d'impressora 3D. Adreçat a infants de 7 a 12 anys. Inscripcions i més informació al 93 735 09 27.

BiblioLab: Espurnes. Divendres, 17 de novembre a les 18 h a la Biblioteca districte 2.

Quan es mouen, els electrons generen electricitat i aquesta és utilitzada pels aparells. Jugarem amb un generador d'electricitat estàtica per entendre millor el concepte d'energia elèctrica i els seus camps. Per a infants de 6 a 12 anys. Recomanem que els infants menors de 9 anys vinguin acompanyats d'una persona adulta. Inscripcions i més informació al 93 786 91 62.

 

Espectacle de circ "Els exploradors de l'aigua" a càrrec de Claret Clown, és una producció de CIRCulant amb el suport d'Enginyeria Sense Fronteres. Divendres, 10 de novembre a les 18 h a la Biblioteca Central de Terrassa. Més informació a la biblioteca i al telèfon 93 789 45 89.

El cicle natural de l'aigua ha quedat aturat i l'equip d'exploradors té la missió d'esbrinar-ne el motiu. El professor Aiguamolls i el doctor Tolls, arqueòlegs experimentats, desplegaran tot el seu enginy i recursos ​per​ solucionar el conflicte.  

 

Setmana de la Ciència 2017.

RYM (Research Your Mind): Trivial interactiu sobre ciència. Dimarts, 14 de novembre a les 18.30h a la Biblioteca districte 5.

Activitat per a nois i noies de 10 a 15 anys. Inscripcions i més informació a la biblioteca i al 93 735 09 27.

Projecció de curtmetratges per a infants, a càrrec d'Educaixa. Horaris:

 

Planetari mòbil:

"El cel de les estacions", a càrrec d'Educaixa. Dimecres, 15 de novembre a les 18 h a la Biblioteca districte 4. Activitat per a famílies amb infants a partir de 6 anys. Inscripcions i més informació a la biblioteca i al tel. 93 739 74 23.

"La nena que sabia caminar a l'inrevés", a càrrec d'Educaixa. Dijous, 16 de novembre a les 18 h a la Biblioteca districte 4. Activitat per a famílies amb infants de 3 a 6 anys. Inscripcions i més informació a la biblioteca i al tel. 93 739 74 23.

Avui en dia, per culpa dels llums i de la contaminació, els habitants de les grans ciutats hem oblidat l'espectacle que pot oferir-nos el cel nocturn. Per això, els planetaris s'han convertit en eines imprescindibles per ensenyar astronomia bàsica i en finestres obertes al cosmos, que ens permeten meravellar-nos amb la contemplació del cel i que, a més, fan possible que descobrim quin és el nostre lloc i quina la nostra relació amb l'univers que ens envolta.

 

Presentació del llibre T'estaré esperant, d'Aina Li, escriptora terrassenca de literatura juvenil. Dimecres, 15 de novembre a les 19 h a la Biblioteca Central de Terrassa.

Estrelles del pop, pactes, traïcions i una tendra història d'amor... l'Aina Li ja s'ha convertit en l'estrella de la novel·la romàntica en català.

 

Taller infantil a càrrec del Banc del Temps.

Dijous, 23 de novembre a les 18 h a la Biblioteca Central de Terrassa. Inscripcions i més informació a la biblioteca i per telèfon 93 789 45 89.

 

Taller infantil d'ombres xineses "Els Pastorets". Sessió cada divendres del 24 de novembre al 22 de desembre a les 18 h a la Biblioteca districte 5. 

A partir del conte "Els pastorets" de JM Folch i Torres es crearan els diferents personatges, i el darrer dia els infants representaran l'obra per al públic en general. Activitat per a infants de 6 a 10 anys. Inscripcions i més informació a la biblioteca i al telèfon 93 735 09 27

 

Exposició "Infants del món", a càrrec de l'ONG Ayuda Directa. Del 20 al 30 de novembre a la Biblioteca districte 4.

Una exposició per saber com viuen els infants en altres països i situacions. Més informació a la biblioteca i al telèfon 93 739 74 23.

 

Exposició "S'ha escrit un crim", a càrrec del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT). Del 20 de novembre al 8 de desembre a la Biblioteca districte 2.

Una exposició en la que, sota el símbol d'una lupa o d'una pistola, tothom qui s'hi apropa troba tot d'històries on es plantegen casos misteriosos, es coneixen detectius de tota mena, o es descobreixen els culpables o innocents en cada cas.
 

Hora del conte

Consulteu el calendari de l'Hora del conte i tota la informació sobre aquesta activitat

Properes Sessions

 

Nascuts per llegir

Projecte de promoció del gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys.

Properes sessions

 

 

Llegir per a créixer

Projecte de promoció del gust per la lectura entre els infants de 3 a 6 anys.

Properes sessions

 

 

Acosta't a la lectura. Clubs de lectura per a infants

Us agrada llegir? Apropeu-vos a la vostra biblioteca i apunteu-vos a un dels clubs de lectura que hem preparat per vosaltres!
Podreu intercanviar les idees, les opinions i les emocions que la lectura us desperti i també aprendreu nocions bàsiques o millorar les que ja teniu per a interpretar el sentit d'un text. Us ajudarem a endinsar-vos en el món de la literatura.