Terrassa és capdavantera en la protecció i promoció de la diversitat afectiva, sexual i d'identitat de gènere. Aquest lideratge és cabdal per tal d'assolir millors quotes d'inclusió i normativització de la diversitat a la ciutat, tot fomentant-les en el marc de la xarxa associativa de la ciutat.

Al llarg de la nostra història i en la nostra cultura, les persones amb orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere diferents a les normatives han patit incomprensió i discriminació per part dels poders de l'Estat i de la majoria de la societat.

La lluita contra aquest maltracte ha aconseguit posar fi a la discriminació en l'àmbit legal, on s'ha assolit pràcticament la igualtat.

La realitat social però és una altra. Certament les persones LGTBIQ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queers) viuen amb molta més llibertat que fa uns anys però encara hi ha reductes importants d'incomprensió, de prejudicis, de discriminació, d'homòfobia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia.

Conscients d'aquesta realitat, l'Ajuntament fa un pas més enllà en el cartipàs dictat el 19 de juny de 2015, amb la creació de la nova Regidoria LGTBIQ, per tal d'impulsar polítiques que permetin continuar exercint aquest lideratge.