L'Ajuntament de Terrassa condemna els atemptats terroristes d'ahir a Barcelona i Cambrils

Les banderes onejaran a mig pal i es faran cinc minuts de silenci al Raval de Montserrat

L'Ajuntament de Terrassa condemna els atemptats terroristes perpetrats ahir a la tarda a les Rambles de Barcelona i aquesta matinada a Cambrils, expressant la repulsa més contundent possible davant d'aquests fets, i se suma a la proposta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), convocant cinc minuts de silenci avui divendres, 18 d'agost, a les 12 h, davant la porta de l'Ajuntament (Raval de Montserrat, 14-16). Les banderes de l'Ajuntament onejaran a mig pal durant els tres dies decretats de dol per l'atemptat.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lamenta profundament els fets ocorreguts ahir a Barcelona i a Cambrils, condemnant "l'expressió de violència i intolerància que representa un atemptat així", tot recordant que "no hi ha creença o ideologia possible que la pugui justificar". Ballart, a més, s'afegeix a la solidaritat mostrada arreu, no només a Catalunya o a l'Estat espanyol sinó també a nivell internacional, "estem amb Barcelona i amb Cambrils pel que sigui necessari, fent front comú davant l'horror que ahir es va viure i que no volem que es torni a repetir mai més", ha afirmat. L'alcalde, que ha interromput les seves vacances per la gravetat dels fets, ha volgut mostrar la seva solidaritat amb les famílies dels morts i ferits, expressant el seu condol i repulsa "perquè fets com aquests intenten fer trontollar el que entre tots estem construint, ciutats de pau i democràcia, obertes i acollidores".

L'atemptat a Barcelona va tenir lloc ahir dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona, l'autoria del qual ja ha estat confirmada per Estat Islàmic. Les darreres informacions parlen de 13 persones mortes i prop d'un centenar de ferides, després que una furgoneta enfilés el passeig central de la Rambla barcelonina intentant atropellar la gent que aquella hora era allà. A Cambrils, hores després dels fets de Barcelona, els cossos de seguretat han abatut cinc persones, presumptament terroristes, quan intentaven fer un altre atemptat terrorista, similar al de Barcelona, al Passeig Marítim.