Treballant en la fixació de la capa pictòrica mitjançant tilosa i paper japonèsEl Museu de Terrassa, gràcies al programa de conservació i restauració de la Xarxa de Museus Locals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, ha endegat una intervenció de restauració sobre una part de les pintures del hall de la Casa Alegre de Sagrera.

Les pintures que s'intervenen formen part de la decoració original de la casa i van ser realitzades per Pere Viver (Terrassa, 1873-1917) l'any 1913. Es tracta de sis plafons de pintura a l'oli adherits directament sobre el mur que estan situats al sector est del hall de la casa.  

Restauració de les pintures murals de la Casa Alegre de SagreraDels sis plafons, se n'han prioritzat tres que són els que presenten més problemàtiques: esquerdes que han afectat l'estabilitat de la pintura i que en alguns casos han provocat la ruptura de les fibres de la tela, clivelles i aixecaments importants de la capa pictòrica, petites pèrdues i brutícia generalitzada.

La previsió era fer aquesta actuació en un parell d'anys.

A mitjans de març de 2016 va començar la primera fase consistent en l'estudi organolèptic, la documentació gràfica, les proves de solubilitat i la fixació dels aixecaments més importants. També es va restaurar el plafó que presenta un risc més greu de despreniment de la capa pictòrica.

El 2 de març de 2017 s'inicia la segona fase, en la que s'hi preveu la restauració complerta de dos plafons restants. Es preveu que aquests treballs durin un parell de mesos.