Cinefòrum per la Igualtat

Us convidem a endinsar-vos en aquest univers cinematogràfic en què trobareu pel·lícules de temàtica molt diversa però totes amb un objectiu comú: la promoció de la igualtat de gènere.

El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Terrassa, volem promoure la conscienciació i la sensibilització a través d'aquest potent mitjà que alhora ens permet gaudir i incorporar noves mirades i formes d'estar al món.

La cartellera del Cinefòrum 2017 ens ofereix un ventall d'històries situades en societats i cultures molt diverses: el paper de les dones en els processos de pau a Colòmbia; els inicis del moviment sufragista a l'era victoriana; l'experiència d'una lluitadora de boxa a l'Afganistan; les dificultats quotidianes d'una noia amb Trastorn de Personalitat Límit; la lluita per la supervivència d'un refugiat sirià al camp de Zaatari (Jordània); les reivindicacions de l'artista Margaret Keane per recuperar l'autoria de la seva obra pictòrica de mans del seu marit;  i, per acabar, el pes de la moralitat i el control familiar envers un grup de germanes adolescents a la Turquia rural.

Les pel•lícules que es projecten en aquest nou cicle –seleccionades a partir d'un treball molt transversal entre diferents serveis municipals- aniran acompanyades, com en anteriors edicions, per intervencions de persones expertes en tots aquests temes, que ens permetran aprofundir i obrir debats plurals i enriquidors per a totes i tots nosaltres. 

Aquí podeu consultar el programa complet del Cinefòrum per la Igualtat 2017