A més de diverses activitats puntuals, des del Servei de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament s'organitzen, de forma estable, les convocatòries anuals:

Concurs de Cartells per al 8 de Març (2017)

Aprovades les bases del Concurs de Cartells del 8 de març 2017. Teniu fins el dia 3 de febrer a les 13.00 hores.

Aquest any, com ja sabeu, volem abordar el tema del feminisme des de la pluralitat. Que volem dir amb això? Que no volem parlar d'un sol feminisme sinó de diversos feminismes. Les dones som diverses i també són diverses les nostres necessitats i experiències vitals.

No podem obviar, que l'experiència d'una dona jove, blanca, heterosexual i amb un nivell socio-educatiu elevat, probablement no sigui la mateixa que la d'una dona d'orígen africà, reagrupada i sense estudis. Aquests són tant sols dos exemples de la immensa diversitat amb la que ens podem trobar a l'hora de reivindicar els nostres drets i d'entendre el feminisme.

Cal que l'obra sigui inèdita i original (no presentada ni premiada a cap altre concurs,en la tècnica que preferiu (il·lustració, fotografia, collages, pintura, etc).

En el cartell hi haurà de figurar:

  • La frase "(De)construint mirades. Feminisme(s) en plural"
  • Dia Internacional de les Dones, 8 de març de 2017
  • El logotip de l'Ajuntament de Terrassa, segons les instruccions que es troben on line . Cliqueu aquí per a consultar-les

El lliurament de premis tindrà lloc dins dels actes programats en la Campanya del 8 de març.

Us animem a participar-hi!!!

Bases del Concurs de Cartells 8 de març 2017

 

Concurs de Relats Curts contra la Violència Masclista

Edicions Hades, amb la col·laboració de la Regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa, amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania en matèria de violència contra les dones, convoca el Concurs de relats curts contra la violencia masclista, que arriba a la 4ª edició. Enguany, la convocatòria ja s'ha obert i el termini acaba el proper 30 d'octubre de 2016.  El lliurament del premi té lloc coincidint amb els actes del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, al mes de novembre.

 

 

Concurs de Còmic contra l'homofòbia a l'escola

El concurs vol, fer visibles les actituds homòfobes que es produeixen en l'entorn escolar, i d'altra banda, sensibilitzar l'alumnat i el professorat i dotar-los d'eines per actuar davant les possibles situacions de discriminació per motius homòfobs.

Aquest concurs està adreçat a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i Batxillerats

Aquest concurs consisteix en dibuixar un còmic que tracti sobre l'homofòbia, de com aquesta es manifesta en els centres escolars i de com és viscuda per l'alumnat i/o per les seves famílies i el seu entorn social.

 

Premi "Terrassa per la Igualtat de Gènere"

Per distingir les entitats o persones que, a títol individual, destaquen per la seva tasca en favor de la igualtat de gènere, especialment, pel que fa a: la promoció i defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere; el reconeixement, valoració i dignificació de les contribucions de les dones ens els diferents àmbits; la millora de la situació de les dones en tots els àmbits; l'apoderament de les dones; la implicació social en l'eradicació de la violència masclista; i el reforçament de la perspectiva de gènere en el marc de les polítiques sectorials públiques.

En l'edició de 2015, el Premi ha estat atorgat a la Secretaria de la Dona del Sindicat Comissions Obreres, per la seva llarga trajectòria i la rellevància de les actuacions que ha desenvolupat a favor dels drets de les dones.  Va quedar finalista l'entitat California Sports, per la seva contribució al foment de l'esport femení.