Terrassa commemora el Dia de l'Orgull LGTBI amb diferents activitats.

En el marc del Pacte DASIG per la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere, i amb motiu del dia de l'Orgull LGTB (28 de juny), que commemora l'alliberament gai, lèsbic, trans i bisexual, l'Ajuntament de Terrassa va hissar la bandera irisada al balcó de l'Ajuntament durant tot el dia. 

A les 19h de la tarda l'entitat LGTB Terrassa en col·laboració amb la regidoria LGTBIQ van llegir a l'atri de l'Ajuntament part del manifest del FAGC (Front d'Alliberament Gai de Catalunya, la primera entitat LGTBI legalitzada a l'Estat).
Commemorant així també els 40 anys de la primera manifestació del moviment. 
Comptant amb la presència del Lluís Rambla, membre actiu de l'entitat LGTB Terrassa que va participar en aquella històrica manifestació.

L'acte va disposar d'intèrpret en llenguatge de signes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més, el Servei LGTBIQ de l'Ajuntament de Terrassa i la Societat Municipal de Comunicació van organitzar una sessió de cinema LGTB amb la pel·lícula Center of my world (Die Mitte der Welt), que es projectà el dimecres 21 de juny a les 22 h. al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9), aprofitant la coincidència amb el Dia Internacional de l'Educació no Sexista. El film s'emmarca dins les accions que es duen a terme des del Pacte DASIG i compta amb la col·laboració de la Mostra FIRE!. La sessió va comptar amb la presentació dels directors de la Mostra FIRE!. 

D'altra banda, els serveis de Joventut i Lleure i LGTBIQ de l'Ajuntament, amb el suport de l'Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, durant a terme una sessió de Teatre Fòrum que té per títol ‘La diversitat ens fa lliures', a càrrec de la Xixa Teatre, sobre les discriminacions que pateixen les persones LGTBI en tots els àmbits, dirigida al jovent que forma part del programa Districte Jove.

L'objectiu és proporcionar eines per a la reflexió entorn a l'LGTBIfòbia, i generar, a partir de la peça, un diàleg que, de forma crítica i participativa, permeti prendre consciència sobre les desigualtats a les que estan sotmeses les persones LGTBI. Està previst que al Teatre Fòrum hi assisteixi una cinquantena de joves d'entre 14 i 18 anys dels diferents districtes de la ciutat, amb els quals s'ha treballat prèviament la temàtica, mitjançant sessions de treball sobre gènere i diversitat sexual. La representació, no oberta a la ciutadania en general, serà el 29 de juny a les 18h al Centre Cívic President Macià (rambla Francesc Macià, 189).

 

De forma paral•lela, diferents entitats adherides al Pacte DASIG, que actualment compta amb 42 de tota la ciutat, han organitzat altres activitats per commemorar el Dia de l'Orgull LGTBI, com són el lliurament de premis d'un concurs literari, un acte de testimoniatge de persones VIH positives per conscienciar la ciutadania, o la creació d'un mural artístic. Per al mes de juliol es preveu, com l'any passat, la celebració de la festa Pride de Terrassa, que comptarà diversos actes organitzats.

El dia 28 de juny, en molts països es celebra el dia de l'orgull gai, lèsbic, trans* i bisexual. L'origen d'aquest dia es remunta al 28 de juny de 1969, quan a un bar de New York anomenat Stonewall, el col•lectiu homosexual va decidir enfrontar-se a la policia pels fustigaments que patien donant lloc a la primera manifestació pública reivindicativa gay. La noció bàsica de l'«orgull gai» consisteix que cap persona ha d'avergonyir-se del que és. El terme orgull té la idea de transmetre una dignitat intrínseca de cada ésser humà, que no ha de veure's afectada per la seva identitat de gènere, conducta ni orientació sexuals.