Roll-up Ajuntament de Terrassa Dia mundial conscienciació sobre l'autisme 2017L'Ajuntament de Terrassa s'adhereix a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que té lloc cada 2 d'abril. 

L'objectiu és que la societat prengui consciència de les múltiples barreres amb què s'enfronten les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista (TEA) a l'hora d'exercir els seus drets fonamentals i formar part de la comunitat, així com promoure les adaptacions de l'entorn necessàries per facilitar la seva inclusió i participació social.

La iniciativa està promoguda a nivell local per les entitats TEAcció i TEA (Asperger) Vallès Occidental i compta amb el suport de l'Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat i el servei de Salut i Comunitat de l'Ajuntament. 

El lema de l'any 2017 és "Trenquem barreres junts per l'autisme. Fem una societat accessible". 

Trastorn de l'Espectre Autista 

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) inclou una gran variabilitat de manifestacions, i afecta sobretot les competències socials i comunicatives, així com la capacitat de respondre de manera adaptativa a diferents situacions de la vida quotidiana. 

No obstant, amb els suports i adaptacions adequades, com ara l'ús de sistemes alternatius i/o augmentatius de comunicació, la millora dels sistemes de senyalització o l'anticipació i estructuració de la informació, poden superar-se moltes de les barreres existents. 

Més informació