Aquest nou sistema d'identificació i signatura electròniques del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya permet fer tràmits signats per internet d'una manera fàcil i àgil, amb les mateixes garanties que un certificat digital.

Amb aquest sistema podeu realitzar pràcticament tota la tramitació disponible a internet de l'Ajuntament de Terrassa.

Díptic informatiu idCat mòbil

 

 

 

Preguntes freqüents

Què és l'idCat mòbil?
És un sistema d'identificació digital basat en l'enviament de contrasenyes d'un sol ús al telèfon mòbil. L'idCAT mòbil és un sistema segur i gratuït que no requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya.

Com puc obtenir l'idCAT mòbil?
Si tens més de 16 anys pots sol·licitar gratuïtament aquest sistema d'identificació presencialment, a qualsevol oficina d'atenció ciutadana (OAC), o electrònicament, a través de la Seu Electrònica o el web idCAT mòbil.

Què necessito per demanar l'idCAT mòbil?
Només s'ha d'informar de la data de naixement, del número de DNI i del codi de barres de la Targeta Sanitària del CatSalut. Les dades són comprovades a l'instant en un procés d'identificació.

Quina diferència hi ha entre l'idCAT mòbil i l'idCAT digital?
Els dos són serveis d'identificació digital que serveixen per relacionar-se amb l'Administració.
L'idCAT mòbil: es basa en l'enviament de contrasenyes d'un sol ús al telèfon mòbil. Aquest sistema es pot demanar presencialment i electrònicament. No requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya. Es pot utilitzar des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet.

L'idCAT certificat: basa la identificació en un certificat digital que prèviament s'ha de demanar presencialment. Un cop obtingut el certificat digital cal instal·lar-se un programari específic a l'equip des d'on es vulgui utilitzar. L'idCAT certificat permet fer un ventall de tràmits amb l'administració més ampli que l'idCAT mòbil.

Aquests dos sistemes són totalment independents i compatibles entre si. D'aquesta manera el fet de sol·licitar un, si ja disposes de l'altre, no implica ni la modificació de les dades ni l'anul·lació del primer.

L'idCAT mòbil és segur?
L'idCAT mòbil utilitza un procés d'autenticació de les dades a través del sistema de validació de les identitats VALid que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya a les administracions públiques catalanes. Amb aquest sistema es garanteix la identitat de les persones usuàries i la confidencialitat de les dades intercanviades.

El sistema valida si la persona està donada d'alta al fitxer de la Seu electrònica de l'Administració de la Generalitat, verificant la informació facilitada (NIF i número de mòbil). Si l'operació de validació és correcta, s'envia un missatge al telèfon mòbil (SMS) amb una contrasenya d'un sol ús, que és vàlida durant 30 minuts.

Cada quant s'ha de renovar l'idCAT mòbil?
L'idCAT mòbil no requereix renovació perquè no caduca, encara que no l'utilitzis amb freqüència.

Per usar l'idCAT mòbil necessito algun tipus d'instal·lació per al seu ús?
L'idCAT mòbil no requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya. A més, permet identificar-se i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador amb connexió a Internet.