El cap de setmana del 6 al 8 d'octubre de 2017 se celebren les Jornades europees de Patrimoni a Catalunya amb el lema "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats". 

Imatge JEP 2017Durant aquests dies, municipis d'arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d'activitats gratuïtes de tota mena com portes obertes, visites guiades, exposicions, conferències, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia, ... Una bona forma d'apropar-se a la riquesa del patrimoni del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.

El Consell d'Europa va crear aquestes jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen activitats. Catalunya s'hi va adherir des de la primera edició. Se celebren cada any, el segon cap de setmana del mes d'octubre.

La iniciativa l'organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner. 

Programació completa JEP 2017.

El Museu de Terrassa ha programat les següents activitats gratuïtes:

Imatge d'aquestes tres seccions del Museu de Terrassadel divendres 6 al diumenge 8 d'octubre  -  Jornades de portes obertes:

  • Casa Alegre de Sagrera. Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d'11 a 14 h 
  • Castell Cartoixa de Vallparadís. Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h   
  • Seu d'Ègara. Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h    

dissabte 7 d'octubre i diumenge 8 d'octubre, a les 11.30 h  -  La Mainada al Museu (per a infants de 3 a 6 anys): En Genís, l'hipopòtam prehistòric de Vallparadís

Titelles protagonistes d'aquesta activitatEn Genís és un dels hipopòtams que habita al Parc de Vallparadís. Viatja amb nosaltres fins a la prehistòria i descobreix com es vivia en aquella època i quins animals sorprenents vivien per aquests indrets.

Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n)

Durada: 1 h

Places limitades. Informació i inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l'adreça electrònica: museudeterrassa@terrassa.cat

Amb el patrocini de l'Associació de Veïns del Centre de Terrassa.

Torre del Palaudiumenge 8 d'octubre, a les 11 del matí i a les 5 de la tarda  -  Visita: "Terrassa, vila i paisatge"

La visita descobreix com era la vila medieval, envoltada de camps de conreu i permet pujar a la Torre del Palau, en grup reduït. 

Lloc: Plaça de la Torre del Castell Palau, s/n.

Durada: 2 h

Places limitades. Informació i inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l'adreça electrònica: museudeterrassa@terrassa.cat

Observacions:

  • Les persones amb problemes de mobilitat reduïda i de claustrofòbia no podran accedir a la Torre del Palau

Amb el patrocini de l'Associació de Veïns del Centre de Terrassa.