El Cinema Catalunya acull l'estrena del curt ‘Silenci. Contra l'homofòbia a les aules'

En el marc del Pacte DASIG (Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere a Terrassa) i del Dia Internacional Contra l'Homofòbia (17 de maig), el Cinema Catalunya (c/Sant Pere, 9) va acollir, el passat 16 de maig, l'estrena del curtmetratge ‘Silenci. Contra l'homofòbia a les aules'. El film és fruit d'una acció de sensibilització en el món educatiu sobre la igualtat i la no discriminació, coorganitzada entre l'Ajuntament de Terrassa, Mossos d'Esquadra i l'entitat LGTB Terrassa, com a membres del Pacte DASIG.  Més enllà d'implicar en aquesta lluita a diferents agents de la ciutat, l'objectiu del projecte és posar l'accent en un dels principis bàsics per lluitar contra les discriminacions: mobilitzar la gran majoria silenciosa que no es posiciona obertament en contra qui comet les agressions, que acostuma a ser una minoria.

 

El curtmetratge es projectarà durant els tallers de sensibilització contra l'LGTBIfòbia que imparteix el cos de Mossos d'Esquadra a l'alumnat d'educació secundària d'arreu de Catalunya, amb l'objectiu de reforçar l'apoderament dels companys i companyes de classe que són testimonis de l'assetjament escolar, així com dels nois i les noies víctimes d'LGTBIfòbia.

Per a la seva realització, es va fer un concurs entre l'alumnat del Grau Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles de l'INS Santa Eulàlia de Terrassa, d'on va sortir guanyador el projecte ‘Silenci. Contra l'homofòbia a les aules', dels directors Òscar Plà i Adrià Torres. Després de celebrar un càsting per triar els i les joves participants, es va rodar el film a principis d'octubre amb un equip de 40 persones voluntàries entre actors i actrius amateurs, l'equip de rodatge encapçalat pels dos directors i les col·laboracions de l'actor Pep Plà i els grups musicals Doctor Prats i Sense Sal.

Quatre espais de la ciutat llueixen la bandera irisada de forma permanent

Coincidint amb el Dia Internacional Contra l'Homofòbia s'ha pintat la bandera irisada a la rambla d'Ègara davant la sortida de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, entre el carrer Gutenberg i la plaça d'Anselm Clavé, i en tres bancs de la ciutat, situats a la plaça Vella, raval de Montserrat i Vapor Gran. 

D'altra banda, les biblioteques públiques han programat una sèrie d'activitats orientades a la lluita contra l'homofòbia. Del 15 al 20 de maig totes les biblioteques ofereixen una mostra de llibres i pel·lícules relacionades amb la no discriminació per motiu d'orientació sexual i/o identitat o expressió de gènere. La BCT i la BD6 han programat l'hora del conte ‘Tots som humans', a càrrec de Gisela Llimona, orientada a infants a partir de 3 anys. Les sessions s'oferiran dimarts 16 a les sis de la tarda a la BD6 i divendres 19 a la mateixa hora a la BCT. A més, la BCT acollirà el mateix divendres 19 a les set de la tarda a la sala d'actes la presentació del llibre ‘El tercer Lobo', de Francisco Javier Olivas, una història que parla de la perillositat d'interioritzar l'homofòbia.

I finalment, per part del Servei de Joventut i Lleure Infantil, en el marc del programa educatiu Punt Jove a l'Institut que intervé en 15 centres de secundària de la ciutat de Terrassa, s'organitzaran dinàmiques als patis d'alguns centres per commemorar aquesta diada, sensibilitzant vers la discriminació homòfoba i tranfòbica.