Concert d'Efrén López i Míriam Encinas (2014)Des de l'any 2011, l'ICOM patrocina aquesta iniciativa que se celebra anualment el dissabte més proper al Dia Internacional dels Museus.

La Nit europea dels Museus la crea, l'any 2005, el Ministeri francès de Cultura i Comunicació.

La idea és facilitar la visita dels museus participants de nit, de forma gratuïta i programant activitats diverses per atraure un públic diferent.

Hi participen més de 3.000 museus de 40 països. 

La 13a edició de la Nit dels museus se celebra el dissabte 20 de maig de 2017.

Vista nocturna de les esglésies de Sant Miquel i Santa Maria.El programa d'actes és el següent:

  • de 21.30 a 24 h: portes obertes i passi de l'audiovisual "Les pintures de la Seu Episcopal. Segles V al VIII" produït pel Museu de Terrassa. Entrada gratuïta. Lloc: Seu d'Ègara (Plaça del Rector Homs, s/n)
  • a les 22 h: visita gratuïta "Del Nil a Vallparadís".

L'activitat permet conèixer l'exposició La Vall del Nil. Teixits coptes de Montserrat i del CDMT i les pintures murals de la Seu d'Ègara.

A la mostra s'exhibeixen més de quaranta teixits datats entre els segles IV i XI pertanyents a la comunitat copta, nom amb què es coneix als cristians d'Egipte. La majoria són fragments de decoracions per a indumentàries. Destaquen per la seva qualitat tècnica i per la seva bellesa.

cartell La Nit dels Museus. Visita De Vallparadís a la Vall del NilTambé es visitaran les esglésies de Sant Pere dedicant una especial atenció a les pintures murals dels segles V al VIII que ens permetran identificar algunes de les escenes i contemplar la vestimenta dels personatges representats. 

Places limitades. Cal inscripció prèvia al 93 731 52 02 o a l'adreça electrònica: auladidactica@cdmt.cat  (CDMT). 

El punt de trobada es confirmarà a les persones inscrites.

Ho organitza: Museu de Terrassa i Centre de Documentació i Museu Tèxtil.