El projecte BiblioLab s'engega aquest mes d'octubre

Inclourà al llarg del curs 15 activitats per a tothom a 5 biblioteques de la ciutat

Logo BiblioLabLa Xarxa de Biblioteques Municipals posa en marxa, a partir d'aquest mes d'octubre i durant tot el curs, el projecte BiblioLab. Concretament, les activitats es portaran a terme a cinc biblioteques de la ciutat: la BCT, la BD2, la BD4, la BD5 i la BD6, amb activitats adreçades a tots els públics. 

Sota el lema "crea – experimenta – innova", els tallers BiblioLab posen a les persones usuàries al centre de la biblioteca, convidant-les a generar i compartir coneixement a partir de l'experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura.

BiblioLab és un programa de la BCT Xarxa que vol fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l'educació, la cultura i l'emprenedoria. El programa es basa en criteris com l'equitat d'accés, la sostenibilitat econòmica, l'eficiència, o la qualitat de servei i la pertinença, i vol aprofitar i posar en valor els recursos i treball en xarxa de les biblioteques públiques, equipaments pròxims a la ciutadania i arrelats al territori.

Pel que fa als objectius de BiblioLab, aquest són: impulsar el desenvolupament individual i col•lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació; oferir accés a la ciutadania a les tecnologies de la creació i la fabricació digital; situar l'experimentació en el centre del model d'aprenentatge impregnant l'accés al coneixement de manera transversal; fomentar la participació de la comunitat de forma activa; i incrementar el valor social de les biblioteques públiques, obrint el seu enfocament i erigint-se en un agent actiu que treballa i investiga en les noves formes de producció de coneixement i informació, tot acompanyant les persones usuàries en l'adaptació als canvis que es produeixen.