La Festa Major de Terrassa celebra la identitat i la història de la nostra ciutat i ens convida a sortir al carrer per gaudir d'una extraordinària oferta de cultura, esport, oci i música, plena de propostes per a tots els públics i gustos. La Festa Major és i ha de ser de tothom i per a tothom, una oportunitat per viure a fons la ciutat, per conviure i per compartir.

Tradició, innovació i diversitat: aquests són els tres grans eixos d'un programa d'activitats que constitueix un formidable catàleg de tota la riquesa cultural, esportiva i associativa de Terrassa. Aquest any 2017, amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la Subseu Olímpica de Terrassa dintre dels Jocs de Barcelona'92, destaca la recuperació de l'espectacle de cultura popular i tradicional "El laberint d'Arcàdia", que tants bons records va deixar-nos ara fa també vint-i-cinc anys. I també voldria subratllar una novetat dintre del bestiari terrassenc: la incorporació de l'Àliga de Terrassa, a la qual donem la benvinguda i que enriquirà des d'ara el nostre patrimoni festiu i cultural.

Aquestes són només dues de les moltíssimes activitats destacables i que són possibles gràcies a la feina, l'entusiasme i la passió de centenars de persones i de moltíssimes entitats i associacions que són, realment, el secret de l'èxit i la participació de la nostra Festa Major. Una festa en la qual no hi poden faltar, per suposat, la música, els castells, el foc i la cultura popular amb majúscules.

Us convido, doncs, no només a participar, sinó a ser els autèntics i autèntiques protagonistes d'una gran festa col·lectiva que és de tothom i està oberta a tothom.

Molt bona Festa Major!

Jordi Ballart i Pastor

Alcalde de Terrassa