Sant Jordi a la plaça Vella

  • 23 d'abril de 2018

L'Ajuntament de Terrassa, a través de diferents àrees i serveis municipals, ha organitzat diverses activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi a la ciutat. Les parades de llibres i roses són les principals protagonistes d'aquesta Diada. La ciutadania surt al carrer per viure intensament aquesta festa, on també tenen un lloc molt destacat la cultura popular i tradicional, les activitats de les biblioteques públiques, del Museu de Terrassa i de les entitats i associacions de la ciutat.

En aquesta ocasió hi ha previstes 286 parades, 174 de roses, 32 de llibres i 80 mixtes (llibres i roses). Pel que fa a les activitats tradicionals, la majoria tenen lloc el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, que enguany és diumenge, però el dissabte 22 també hi ha activitats i parades de roses i llibres als carrers.  

Desè aniversari de la BD4

La Biblioteca del Districte 4 compleix 10 anys. Per a celebrar-ho ha organitzat  una festa popular el dissabte, 22 d'abril, de 10 a 14 h, a la plaça de l'Assemblea de Catalunya. També ha previst tot un seguit d'actes, adreçats a diferents públics del 21 al 28 d'abril a la mateixa biblioteca.

Activitats al Museu

El Museu de Terrassa organitza dues activitats per Sant Jordi: el taller familiar "El Sant Jordi... al Museu: Menja llibres!", divendres 21 i dissabte 22 d'abril a la Casa Alegre de Sagrera i l'activitat infantil "Per Sant Jordi, la llegenda del drac", el diumenge 23 d'abril al Castell Cartoixa de Vallparadís. Les places són limitades.

RosaCultura popular i tradicional

Com ja és tradicional, durant la Diada de Sant Jordi al vespre pren protagonisme la cultura popular i tradicional. Els Bastoners de Terrassa celebren la seva Diada amb diverses colles convidades i actuacions a diferents espais del Centre entre les 18 h i les 20 h. I a partir de les 20 h té lloc a la plaça Vella l'exhibició castellera a càrrec de les dues colles locals, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa

Programació especial de la ràdio i la tele municipals

La Ràdio Municipal de Terrassa i Canal Terrassa TV sortiran un any més al carrer amb motiu de la Diada de Sant Jordi, instal·lant un escenari al Raval de Montserrat, davant de l'atri de l'Ajuntament, des d'on oferiran una programació especial de 12 a 14 h. 

Altres activitats

L'Auditori Municipal acull el "Gran Concert de Sant Jordi. 5è aniversari dels Amics de l'Òpera i la Sarsuela de Terrassa" a les 18 h. I coincidint també amb el cap de setmana de Sant Jordi se celebra el Festival Didó de Música i Titelles amb tallers, cercaviles, espectacles, fira d'artesans, titelles i molta música en viu.