Per celebrar Sant Jordi les biblioteques de la bct xarxa hem organitzat una pila d'activitats relacionades amb la Diada: presentacions de llibres, tallers infantils i familiars a hores del conte, rutes literàries, etc. 

I durant els dies anteriors podreu trobar exposades a totes les biblioteques les novetats editorials que ens estan arribant aquests dies.

I a més, el matí del dissabte 21 d'abril ens sumem a la 'Revetlla de Sant Jordi', la festa de la lectura, els lectors i lectores i les biblioteques, un preludi que fa venir salivera a qui estimem els llibres per gaudir encara més de la Diada. 

Aquesta iniciativa, impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, arriba aquest any a la sisena edició com una reivindicació festiva i participativa consolidada arreu del territori.

Més informació:

Revetlla de Sant Jordi a les Biblioteques Públiques de Catalunya


Dijous, 12 d'abril a les 19 h.
Presentació del llibre Les bessones de l'Eixample, de Núria Mundó. Organitza la Bct, Llibreria La Temerària i l'Editorial Pagès.

Divendres, 13 d'abril a les 18 h.
Hora del Conte i presentació dels llibres infantils per descobrir Terrassa Els contes del Pere i la Valentina, de Núria Riera

Divendres, 13 d'abril a les 19 h.
Presentació del llibre La Xocolatina, de Lluïsa i Marta Magaña.

Dimecres, 18 d'abril a les 18 h.
Nascuts Per Llegir: Cantem amb el Nico, especial de Sant Jordi. A càrrec d'Aida Arredondo, Eva Marbà, Núria Marín, Marta Mas, Marcela Rubio i Isa Solsona. Adreçat a famílies amb infants fins a 3 anys. Les inscripcions es poden fer per telèfon 93 789 45 89 o a la mateixa biblioteca. Cal estar inscrit al projecte Nascuts per Llegir.

Dimecres, 18 d'abril a les 18 h.
Lliurament de Premis del Concurs de Punts de Llibre, a càrrec del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa.

Divendres, 20 d'abril a les 18 h.
Hora del conte en anglès - Story time "St George and the Dragon", a càrrec de Salt Idiomes. Activitat adreçada a famílies amb infants de 4 a 12 anys.

Divendres, 20 d'abril a les 19 h.
Presentació de les novetats literàries d'autores i autors terrassencs, a càrrec d'Omnium Cultural (Delegació de Terrassa) i la col·laboració de la Bct - Col·lecció Local i l'ESMUT - Espai Musical de Terrassa. Al final de l'acte hi haurà un petit refrigeri.

Divendres, 20 d'abril a les 21 h.
Programa "La nit dels savis" al Canal Terrassa dedicat a la bct xarxa i tret de sortida a aquesta col·laboració que serà l'ultim divendres de cada mes.

Dissabte, 21 d'abril a les 17.30 h.
(I+D) Laboratori de creativitat 'Dracs i dragoneses, històries amb sorpreses!'. Activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia a la sala infantil de la Biblioteca Central o bé per telèfon 93 789 45 89.

Dilluns, 23 d'abril a les 19 h.
Presentació del llibre Flechazos de vida. Directo al corazón, de The Fiona's Korner. A càrrec de Mayte Solé.

 

Dilluns, 16 d'abril a les 17.30 h.
Taller 'Grans i Petits' especial Sant Jordi, a càrrec d'un grup de voluntaris i voluntàries de l'entitat Club Social Egara. Activitat per a infants de 8 a 10 anys, amb inscripció prèvia.
 
Divendres, 20 d'abril a les 17.30 h.
La Bededós presenta... novetats de Sant Jordi! Descobreix tots les llibres i pel·lícules que han arribat nous a la sala infantil de la biblioteca.
 
Dissabte, 21 d'abril a les 11.30 h.
Revetlla de Sant Jordi: lectura de poemes i concert amb la coral de la Parròquia de Sant Cristòfol. Al finalitzar el concert hi haurà un petit vermut al jardí de la biblioteca.
 
Dimarts, 24 d'abril a les 10 h.
 
Dimarts, 24 d'abril a les 18.15 h.
Aula de cinema "Guions i llibres", a càrrec de Daniel Agudo, membre de l'ESCAC que farà una panoràmica general, amb exemples audiovisuals, al voltant de les regles bàsiques d'adaptació de material prèviament publicat a guió cinematogràfic.
 
Dimecres, 25 d'abril a les 18.15 h.
Hora del conte 'Contes que fan pessigolles', a càrrec de Rosa Fité. Activitat recomanada per a infants a partir de 3 anys. Cal recollir l'entrada -gratuïta- a la biblioteca durant el mateix dia.
 
Dijous, 26 d'abril a les 17 h.
Lliurament del premi literari "Llibres i Roses" de l'entitat Club Social Egara.
 
 

Del 9 al 28 d'abril
 
Divendres, 13 d'abril a les 18 h.
L'Elmer presenta...novetats de Sant Jordi!. Voleu saber quins són els llibres nous que ens han arribat per Sant Jordi? Ho sabrem de la mà de l'Elmer, l'elefant més divertit. T'esperem a la Sala infantil!
 
Del 17 d'abril al 8 de maig
 
Dimecres, 18 d'abril a les 17.30 h.
Taller familiar 'Per Sant Jordi ...fem un drac!'. Activitat adreçada a infants de 4 a 12 anys, amb inscripció prèvia. 
 
Dijous, 19 d'abril a les 17.30 h.
Activitat Nascuts Per Llegir: 'Sant Jordi amb el Martí i la Martina'. Activitat adreçada a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Cal estar inscrit al projecte Nascuts Per Llegir.
 
Dimecres, 25 d'abril a les 18 h.
 

Divendres, 13 d'abril a les 18 h.
Presentació del llibre Ànima d'acer, d'Anna Casamitjana i Costa. L'escriptora ens parlarà de la seva òpera prima tot escoltant algunes de les àries més universals del bel canto i el verisme.

Dilluns, 16 d'abril a les 18 h.
Laboratori de creativitat 'L'armari de l'Olivia'. Activitat adreçada a famílies amb infants de 3 a 6 anys, amb inscripció prèvia. 

Dijous, 19 d'abril a les 18 h.
Hora del conte 'Aventures dins del bosc', amb la Sara Fuente. 

Dissabte, 21 d'abril a les 11 h.
Revetlla de Sant Jordi!

Dilluns, 23 d'abril a les 18 h.
Taller infantil per Sant Jordi, a càrrec del personal de la biblioteca. Adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys. Inscripcions a partir del dia 10 d'abril (inclòs). Més informació al telèfon 93 739 74 23.

Dimarts, 24 d'abril a les 18 h.
Hora del conte 'Bitxos', a càrrec de la Cia. Patawa. Sessió per infants entre 0 i 3 anys. Cal estar inscrits al projecte Nascuts per Llegir. Inscripcions a partir del dia 17 d'abril (inclòs). Més informació a la Bd4 o al telèfon 93 739 74 23.

Dimecres, 25 d'abril a les 18 h.
Presentació del llibre Los misterios del Llac Petit y otros enclaves, de Miguel Ángel Segura.

Dijous, 26 d'abril a les 18 h.
Xerrada 'Ramadà: molt més que un temps de dejú', a  càrrec del Servei de Ciutadania. Xerrada per conèixer el Ramadà amb un bon berenar fet amb menjar típic del Marroc.

Divendres, 27 d'abril a les 18.30 h.
Concert "Sant Jordi musical" a càrrec del grup Motown Duo. La Sílvia Suárez i el Luis Rubio ens delectaran amb un repertori de cançons de jazz, soul i blues.

Dissabte, 28 d'abril a les 12 h.
Hora del Conte 'Patim, Patam, Patum', a càrrec del grup 'Explica'm un conte'.

 

Dissabte, 14 d'abril a les 12 h.
Hora del conte "Tut-Tururut! Contes tradicionals i d'autor", a càrrec de Miqui Giménez.

Divendres, 20 d'abril a les 18 h.
Concurs "Què en saps de Sant Jordi?". Activitat per a infants de 8 a 12 anys, amb inscripció prèvia. És necessari portar el mòbil o tauleta.

Dissabte, 21 d'abril a les 12 h.
Concert a càrrec de la Coral d'adults de l'ESMUT (Espai Musical de Terrassa).

 

Dijous, 19 d'abril a les 18.30 h.
Club de Lectura Infantil i Juvenil per a adults, a càrrec de Maribel Pasqual.

Dissabte, 21 d'abril Revetlla de Sant Jordi! a la Plaça de la República:

  • 10.00 h. - Visita de la Colla de Diables de Sant Pere Nord.
  • 10.30 h. - Contes de la Sant Jordi, a càrrec del grup 'Vet Aquí Què'. Organitzat conjuntament pel Casal de la Gent Gran de St. Pere Nord, l'Associació Grup Sardanista St. Pere Nord, l'Agrupació folklòrica Amunt i Crits i la Bd6.
  • 11.00 h. - Xocolatada infantil.
  • 11.30 h. - Tallers infantils amb la col·laboració de Bon Preu - Esclat i el Grup de Diables de Sant Pere Nord.
  • 12.00 h - Ballada intergeneracional de sardanes

Dissabte, 21 d'abril a les 11 h.
Club de lectura: La vida sense la Sara Amat de Pep Puig. 

Dissabte, 21 d'abril a les 17 h.
Bibliolab 'Conte animat'. Taller familiar per aprendre a programar a partir de la creació d'un conte animat. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.

Dijous, 26 d'abril a les 11 h.
Terrassa llegeix... Terror a la Xarxa 2, d'Álvaro Colomer i Antonio Lozano.