Interior de la Biblioteca Districte 3

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Les biblioteques:

   

  

 

8 de Març a la Bct xarxa, reivindiquem el Dia Internacional de les Dones amb setze activitats per a tots els públics

Des de la Bct xarxa volem commemorar el Dia Internacional de les Dones amb activitats, exposicions i mostres al llarg de tot el mes de març, perquè és important visibilitzar les dones en tots els àmbits del coneixement: les seves aportacions, creacions i importància en la història així com descobrir referents femenines a les nenes d'avui.

La reivindicació de les dones ve de lluny. A mitjans del segle XIX van aparèixer els primers moviments de dones que reivindicaven millores de les condicions laborals com la reducció de la jornada de treball, la compensació econòmica per accidents laborals, la limitació de l'edat de treball de les criatures... S'ha fet molt camí des de llavors, però avui encara som lluny de la plena igualtat entre homes i dones a la societat, a la política, al mercat laboral i també a la cultura.

Aquest any el lema de les activitats organitzades per la regidoria d'Igualtat de Gènere és "Connecta't al feminisme" i enllaça amb el "Congrés Dones, Ciència i Tecnologia" on tindrà lloc la conferència "Superdones: (re)inventant el món" a càrrec de Sandra Uve, una il·lustradora que coneixem bé a les biblioteques on l'hem rebut i exposat les obres del seu llibre Supermujeres, Superinventoras. Ideas brillantes que transformaron nuestra vida. Us animem a escoltar-la el dia 7 de març a les 18.30 h al Vapor Universitari,  en la que serà la cloenda del congrés i l'acte institucional del 8 de març de l'Ajuntament de Terrassa.


Activitats a la Bct xarxa:

Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1 – T. 93 789 45 89)

Del 4 al 16 de març. Exposició "Testimonis de dones a la frontera Sud", a càrrec de la regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Terrassa.

Dijous, 14 de març a les 18.00 h. Xerrada per a pares i mares "De què parlem quan parlem de llenguatge no sexista", a càrrec d'Amàlia Fernàndez i Maria Toresano. Organitza el servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa.

Divendres, 22 de març a les 19.00 h. "Paraules, música i emocions" conferència-col·loqui sobre la dona en el món de l'òpera. I presentació del llibre Ànima d'acer, d'Anna Casamitjana i Costa, a càrrec de l'autora.

Dissabte, 23 de març a les 18.00 h. Primavera Poètica - Lectura de poemes i actuació de la Coral Ohana. Organitza el Grup de Dones del Centre.

Dilluns, 25 de març a les 18.00 h. Xerrada per a joves sobre les agressions i abusos sexuals i sobre el consentiment. Organitza el servei de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa juntament amb el Col·legi d'Advocats.

Divendres, 29 de març a les 18.00 h. Hora del conte sobre la història de les valentes heroïnes de Terrassa. Organitza el servei de Polítiques de Gènere.

Divendres, 29 de març les 18.00 h. Escape Room sobre dones ocultes de la història de Terrassa i d'arreu. Organitza el servei de Polítiques de Gènere.

Dimarts, 2 d'abril a les 18.00 h. Jornada amb dones de capacitats diverses, a càrrec de la Comissió de Dona i Discapacitat. Organitza l'Oficina de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Terrassa.

 

Biblioteca districte 2 (C. Sant Cosme, 157 – T. 93 786 91 62)

De l'1 al 15 de març. Exposició "Una literatura pròpia, dones escriptores" a càrrec de l'Institut Català de les Dones.

Dimarts, 12 de març a les 18.00 h. Presentació del llibre Dones úniques, de Montse Barderi. Un llibre per descobrir la meravellosa història d'algunes de les dones més destacades del nostre país.

 

Biblioteca districte 3 (C. Germà Joaquim, 66 - T. 93 739 70 14)

Del 6 al 20 de març. Exposició "Dones i cinema" sobre directores pioneres dins el món del cinema però poc reconegudes encara avui.

 

Biblioteca districte 4 (C. Infant Martí, 183 – T. 93 739 74 23)

Dijous, 7 de març a les 18.00 h. Taller infantil "Biografies en femení" a càrrec del personal de la biblioteca.  Activitat per a infants a partir de 6 anys amb inscripció prèvia.

Del 25 de febrer al 9 de març. Exposició "Els drets humans de les dones" a càrrec d'Amnistia Internacional.

 

Biblioteca districte 5 (C.  Jocs Olímpics, 7 – T 93 735 09 27)

Del 4 al 10 de  març. Mostra de llibres i pel·lícules

 

Biblioteca districte 6 (Rambla Francesc Macià, 193 – 93 739 74 20)

Dijous, 7 de març a les 18.00 h. Taller infantil "Un dia a la vida de la Blancaneus i St. Jordi", a càrrec de Laura de Rueda Angel. Activitat per a infants a partir de 8 anys amb inscripció prèvia.

Divendres, 8 de març a les 18.00. Hora del conte per commemorar el Dia Internacional de les Dones, a càrrec de Sònia Garrido. Activitat per a infants a partir de 4 anys.

Del 18 al 29 de març. Exposició "Una literatura pròpia, dones escriptores" a càrrec de l'Institut Català de les Dones.

 

Més informació:


Les últimes recomanacions:

 

"Lágrimas del sol", d'Antoine Fuqua (DVD). Recomanada des de la bct.

 

 

"Decidides", d'Elisenda Albertí. Recomanada des de la Biblioteca Central de Terrassa.


"La revolución de las mariposas", d'Òscar Patsí. Vídeo recomanació de Marc Vilallonga, de la Biblioteca districte 5.

 

"Lady Macbeth del districte de Mtsensk", de Nikolái Leskov. Recomanada des de la bd4.

 
"Jo sóc aquell que va matar Franco", de Joan-Lluís Lluís. Recomanada des de la bd5.
 
 

"El sacrificio de un ciervo sagrado", de Yorgos Lanthimos (DVD). Recomanada des la bct.

 

"La noia de la caravana", de Xavier Gual Vadillo. Recomanada des de la bd2.

 

"Policia", de Jo Nesbo. Recomanada des de la bd6.
 

 
"Atlantis", de Joan Miquel Oliver (CD). Recomanat des de la bct.