Interior de la Biblioteca Districte 3

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Les biblioteques:

  

  

 

Presentació del llibre "Ventres de paper" de Laia Asso a la Biblioteca districte 2

Dins el cicle "Terrassa llegeix" de les biblioteques de la bct xarxa on convidem a un autor o autora a presentar i conversar sobre un dels seus llibres, hem convidat a la Laia Asso, metgessa especialista en nutrició infantil i autora de diversos contes de divulgació infantil, per presentar-nos "Ventres de paper", la seva primera novel·la.

L'acte s'emmarca també dins el cicle "Maternar es político" de la llibreria Synusia de Terrassa. Un cicle de converses que vol pensar les criances com una lluita per a la recuperació dels espais comunitaris de vida i on la paraula i la presència de les dones continuï habitant els espais de discussió i decisió compartida. Com enllaçar tot això amb la discussió feroç que hi ha darrere de pensar les maternitats en clau antiracista i feminista i en aquest sentit, com abordar la discussió de les adopcions, de la gestació subrogada tenint en compte la desigualtat i els deutes pendents amb el sud global.

La presentació serà dimecres, 11 de desembre a les 18.30 h i comptarem amb la presència de Mercedes Garcia, infermera i activista. I també amb un punt de venda de Synusia.

"Ventres de paper" (Sembla Llibres, 2019) és una novel·la breu sobre la maternitat en les adopcions internacionals i tota la paperassa que dóna nom a la novel·la, amb molt d'enginy per part de l'autora. L'argument gira al voltant d'una adopció i la manera com la viuen les respectives parts: per una banda, la Nigist és mare de sis fills a Etiòpia i està esperant el setè, quan el seu home decideix, per ella, que no pot quedar-se'l i ha de donar-lo en adopció a un orfenat. Per altra banda, la Lia, mare de la Júlia, decideix adoptar un segon fill des de Barcelona i finalment, la Meki, des de París, ha de decidir si seguir endavant amb un embaràs no esperat. 

Més informació:


Les últimes recomanacions:

 

"Anna", de Niccolò Ammaniti. Recomanació de la Susi Rodríguez de la Biblioteca districte 3.

 

 

 

"Fills de les estrelles" del grup Obeses. Recomanació musical feta per l'Elisabet Torrell de la Biblioteca Central de Terrassa.

 

"Las mejores rutas del mundo en bicicleta", de Lonely Planet. Recomanació feta per la Biblioteca districte 5.

 


 
 

"Que nadie duerma", de Juan José Millás. Recomanació feta per la Susi Rodríguez de la Biblioteca districte 3.

 

 

 

"El increíble viaje de las plantas", d'Stefano Mancuso. Recomanació feta per la Sara Codina de la Biblioteca Central de Terrassa.

 

 

 

"Michael Jackson: música de luz, vida de sombras", de Guillermo Alonso. Recomanació de l'Elisabet Torrell de la Biblioteca Central de Terrassa.

 

 

 

Llegeix-ne més...