Interior de la Biblioteca Districte 3

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Les biblioteques:

   

  

 

Un projecte de la Biblioteca districte 2 ha guanyat el premi "Fem cultura amb els colors de la Unesco", convocat per la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO

Enguany s'ha celebrat la 9a edició del Premi "Fem Cultura amb els Colors de la UNESCO", convocat per la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO (FCACU). L'objectiu d'aquest premi és fer més visibles les accions que la societat civil porta a terme en l'àmbit dels Països Catalans. La Bd2  és membre del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO des de juny de 2003, grup creat l'any 1995 per difondre els objectius de la UNESCO i actualment en formen part 41 biblioteques a Catalunya i Balears.

La biblioteca ha guanyat el premi en la modalitat B, en la que s'han acollit els membres de la xarxa civil UNESCO: biblioteques, càtedres i escoles associades a la UNESCO. La dotació del premi és de 200 euros, que la bd2 invertirà íntegrament en el projecte guanyador.

En paraules del jurat "Se n'ha valorat: que és un projecte de barri adreçat a la gent gran – massa sovint oblidada – i en potencia l'autoestima mitjançant l'aprenentatge i la participació, que promou la interacció generacional gent gran / escoles, que treballen amb un pressupost baix i que proposa una interessant relació entre jardins i contes."

Aquesta iniciativa va néixer de la necessitat de crear un projecte de barri per a les persones grans i vincular-les en accions d'àmbit comunitari. A la vegada que es creava un espai de relació, d'aprenentatge i coneixement per a un col·lectiu en situació de solitud. I tot això aprofitant el pati interior de la biblioteca, fins llavors en desús, com a lloc d'intercanvi de coneixements i experiències, que ajuda a crear un teixit de relacions socials entre persones de diferents edats i cultures. Als múltiples beneficis del projecte cal sumar-hi els valors de l'educació ambiental, la sostenibilitat i la cooperació a través de la creació i el manteniment del jardí.

Més informació:


El més nou del blog:

 

Avui

16:3017:45

Curs de mòbil i/o tablet

A càrrec de:
PUNT ÒMNIA LA FÀBRICA DE CAN TUSELL
Hora:
16:30
Lloc:
Biblioteca Districte 6 - BD6