Interior de la Biblioteca Districte 3

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Les biblioteques:

  

  

 

Préstec de tauletes tàctils a la bct xarxa

La Diputació de Barcelona ha proporcionat unes cinc-centes tauletes tàctils a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona. El nou servei vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre les persones usuàries i reduir, així, l'escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l'espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d'accés a Internet. 

La bct xarxa posa a disposició un total de 14 tauletes per a préstec, repartides de la manera següent:

- bd2, 2 tauletes

- bd3, 2 tauletes

- bd4, 3 tauletes

- bd5, 1 tauleta

- bd6, 3 tauletes

- bct, 3 tauletes

Per a utilitzar el dispositiu, l'usuari/ària ha de comptar amb el carnet de la biblioteca, mostrar un document d'identitat i podrà emprar la tauleta dins la biblioteca. El dispositiu es connecta a Internet mitjançant el Wi-Fi de l'equipament i per tant, per tal de poder-ne fer ús la persona no ha de tenir cap incidència pendent amb el carnet ni amb el servei de biblioteca.

Les tauletes estan configurades de manera que, a banda de la navegació habitual per Internet, es pugui accedir directament a una selecció d'aplicacions mòbils com BibliotequesXBM, Bibliojuga amb el Gènius i l'eBiblio (aplicació de préstec de documents electrònics), així com als recursos digitals de Naxos Music Library, In-edit TV, audiollibres, Biblioteca Virtual o el Catàleg Aladí. 

 

Més informació:

Posada en marxa del servei de préstec de tauletes tàctils a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona


Les últimes recomanacions:

 

"Una dolça cançó", de Leïla Slimani. Recomanada per la Susi Rodríguez de la Biblioteca districte 3.

 

"La Inteligencia emocional de los animales", Pablo Herreros Ubalde. Recomanada per la Sara Codina, de la Biblioteca Central de Terrasa.

Descobrir Catalunya. Revista recomanada des de la Biblioteca Central de Terrassa.

 

"Decidides", d'Elisenda Albertí. Recomanada per la Glòria Soler, de la Biblioteca Central de Terrassa.

 

"La revolución de las mariposas", d'Òscar Patsí. Vídeo recomanació del Marc Vilallonga, de la Biblioteca districte 5.

 

"Lady Macbeth del districte de Mtsensk", de Nikolái Leskov. Recomanada pel Dani Arredondo, de la Biblioteca districte 4.

 

"Jo sóc aquell que va matar Franco", de Joan-Lluís Lluís. Recomanada pel Marc Vilallonga, de la Biblioteca districte 5.

 

"El sacrificio de un ciervo sagrado", de Yorgos Lanthimos (DVD). Recomanada per la Glòria Soler, de la Biblioteca Central de Terrassa.