Cap a l'accessibilitat
L'accessibilitat web té com a objectiu que els webs siguin utilitzables pel màxim número d'usuaris, independentment dels seus coneixements, capacitats personals, i de les característiques tècniques dels equips utilitzats.

Logo del W3C ConsortiumL'Ajuntament de Terrassa està adherit a la Xarxa de Municipis per l'Accessibilitat Digital des de finals de 2004. L' Ajuntament té el compromís de fer accessibles per a tothom els continguts i serveis inclosos en aquest web de servei públic, en tots els seus apartats. El web municipal s'adapta al nivell AA de les pautes WCAG 2.0 publicades per la iniciativa WAI (Web Accessibility Initiative) del W3C (World Wide Web Consortium), i vol facilitar l'accés a tota la ciutadania, sobre tot a les persones amb discapacitats (visuals, auditives, cognitives, motrius, tècniques o ambientals). Tecnològicament, fa servir codi HTML5, la qual cosa permet la creació de documents estàndard i la neteja de codi. Evita l'ús de literals convertits en imatge, i de sistemes encriptats. Pel que fa al disseny i maquetació, és un web de disseny adaptatiu, la qual cosa millora la seva navegació des de tot tipus de dispositius (tauletes, mòbils, ordinadors, etc.), independentment del sistema operatiu utilitzat i garanteix la connexió a través dels navegadors més habituals. D'altra banda, per tal de facilitar la lectura, proposa un disseny simple i net: s'han augmentat el cos de lletra, interlineat i espais en blanc. El contrast entre colors de text i fons també millora la llegibilitat.

Per una navegació òptima...
El web de l'Ajuntament de Terrassa s'ha dissenyat amb la intenció que sigui compatible amb el màxim de navegadors possibles. Amb tot, si teniu el navegador Microsoft Internet Explorer, seria recomanable que fos la versió 9 o superior. Per a Chrome, Firefox i Safari no hi ha restriccions.

Per una navegació òptima, la pantalla més adequada és la de 1024 x 768 i cal tenir activada l'opció CSS.

Aquest web conté alguns documents en format pdf. Per visualitzar arxius d'aquest tipus, necessiteu el programa Adobe Acrobat Reader. Si no el teniu, el podreu trobar al web d'Adobe (www.adobe.es). Si amb tot teniu problemes per visualitzar-los, envieu-nos un missatge o truqueu al 93 739 70 00 (Servei de Comunicació) i us els proporcionarem en un altre format. Disculpeu les molèsties.

Propostes i suggeriments
Aquest web està en constant creixement i desenvolupament, així que si teniu suggeriments o comentaris sobre l'accessibilitat, ens el podeu fer arribar per correu electrònic, per correu convencional o per telèfon. Trobareu tota la informació de contacte a la fitxa del servei de Comunicació.

Per més informació sobre accessibilitat, podeu consultar l'apartat "Accessibilitat Universal" del web.