logo acte

Associació creada el 1991 a Guimarães (Portugal) per iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona (Espanya) la Communauté Urbaine de Lille (França), l'Associacão de Municípios do Vale do Ave (Portugal), la IEG de Mouscron i la IDETA de Tournai (Bèlgica).


L'objectiu era i és treballar plegats per afrontar els problemes derivats de la dependència dels territoris i la crisi de la indústria tèxtil i la confecció sobre el territori, per afrontar-los en el doble sentit de modernització i diversificació.

Des de la seva constitució les activitats realitzades per ACTE han estat numeroses, tant en l'àmbit polític, diverses declaracions de principis, com executiu, gestió de programes de desenvolupament local, siguin econòmics, socials o culturals. ACTE reuneix actualment diverses administracions locals de vuit països de la Unió Europea i Croàcia. Totes aquestes amb una important presència del sector tèxtil. Ha estat un salt qualitatiu i quantitatiu d'una importància enorme, que ja s'ha realitzat sense renunciar als propis principis fundacionals: "Representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes adherents que representin als territoris amb presència del sector tèxtil i de la confecció".

Des del juny de 2013 al juny de 2016 l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha ostentat la presidència europea d'ACTE.