Terrassa disposa de recursos d'oci per visitar per compte propi, equipaments cívics, esportius i biblioteques accessibles, així com diverses activitats de turisme accessible per conèixer millor la ciutat. 

Índex

 

Teatre accessible

Roll-up informatiu "Ara ho sentiràs millor" del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (obre en finestra nova)

 • Persones amb dificultats auditives i persones amb mobilitat reduïdaPer a qui? Persones amb implant coclear, usuàries d'audiòfon o, en general, qualsevol persona amb dificultats auditives. A més, el Teatre Alegria i el Teatre Principal són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Quan? Qualsevol representació programada pel Centre d'Arts Escèniques de Terrassa.
 • On? Teatre Principal (Plaça de Maragall, 2) i Teatre Alegria (C/ Gaudí, 15)
 • Servei gratuïtCost: Gratuït.
 • Observacions: El Teatre Principal i el Teatre Alegria posen a disposició del públic, des de finals de 2017, aparells amb:
  • Bucle magnètic individual: Permeten que les persones usuàries d'implant coclear o audiòfon, si activen la posició "T" dels seus audiòfons o implants, rebin el so procedent de l'escenari de manera directa a les seves pròtesis auditives, beneficiant-se d'una més clara i nítida audició i eliminant el soroll ambient. 
  • So amplificat: Permeten que persones sense pròtesis auditives, però amb dificultats d'audició, rebin el so procedent de l'escenari de manera amplificada a través d'uns auriculars.

No cal reservar amb antelació els dispositius, sinó simplement demanar els aparells en un mostrador del vestíbul del teatre abans de començar la funció. Per formalitzar el préstec cal lliurar el DNI al personal de sala, que el custodiarà fins que es retornin els dispositius un cop acabada l'obra.  

D'altra banda, el Teatre Alegria i el Teatre Principal són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

L'adquisició dels dispositius de so amplificat i bucle magnètic individual ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Oficina tècnica per a la promoció de l'accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa.

 • Dades de contacte: Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET)

Torna a l'índex

Fem l'Estiu a Terrassa: programació cultural i lúdica accessible

Portada Fem l'Estiu a Terrassa 2019

 • De l'11 de juliol al 7 de setembre, el servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa organitza el cicle "Fem l'estiu a Terrassa", amb múltiples propostes culturals i lúdiques. Hi ha diverses propostes accessibles:
  • Icona d'interpretació de llengua de signes sota demandaInterpretació amb llengua de signes sota demanda: espectacle de titelles "La llegenda del Drac d'Egara" (19 de juliol), actuació de clown "El Globus vermell" (7 d'agost), espectacle de màgia i titelles "Contes de gel" (9 d'agost), titelles amb música en directe "L'Egoisme Gegant" (14 d'agost). Cal reservar l'intèrpret amb un mínim d'una setmana  d'antelació en el correu electrònic cultura.districtes@terrassa.cat o al telèfon 93 783 27 11.
  • Icona d'accessibilitat físicaEls espais exteriors i els itineraris de la programació "Fem l'estiu a Terrassa" són físicament accessibles. 
  • Si es requereixen suports o mesures d'accessibilitat addicionals, podeu posar-vos en contacte amb l'organització en el correu electrònic cultura.districtes@terrassa.cat o a telèfon 93 783 27 11.

Torna a l'índex

Novetats en programació teatral accessible

Shirley ValentineBucle magnèticAudiodescripcióSubtitulat

Torna a l'índex

"Fem Festa" a la discoteca Fred Astaire

Projecte Fem Festa a la Sala Fred Astaire

 • Persones amb discapacitat intel·lectualPer a qui?  Persones amb discapacitat intel·lectual joves i adultes. Per a persones amb necessitats de suport generalitzat i gran dependència, consultar amb l'entitat.
 • Quan? El segon dissabte de cada mes, de 16h a 20h. Consulta el calendari de 2019 aquí.
 • On? Sala de Festes Fred Astaire (C/ Sant Francesc, 52).
 • Observacions: Si la persona participant no va acompanyada per un familiar, tutor/a, o cuidador/a, cal posar-se en contacte prèviament amb l'Associació l'Estel per informar, coordinar i autoritzar l'assistència. Si la persona acompanyant va acompanyada per un familiar, tutor/a o cuidador/a, no cal avisar i només caldrà informar a l'entrada de la sala. La discoteca també està oberta a esplais i grups d'oci. L'entrada inclou consumicions no alcohòliques i pica-pica. Les persones acompanyants gaudeixen d'entrada gratuïta.
 • Dades de contacte : Associació l'Estel (coordinació d'assistència i aforament)

Torna a l'índex

Agenda ciutadana

Captura de pantalla de d'un acte de l'agenda ciutadana

L'agenda ciutadana de l'Ajuntament de Terrassa incorpora des de juny de 2017 informació sobre accessibilitat dels actes públics organitzats a la ciutat. La majoria d'esdeveniments inclouen icones que indiquen si una determinada activitat disposa de mesures per a millorar la seva accessibilitat física, sensorial o cognitiva. 

Torna a l'índex

Centres Cívics

Centre cívic municipal

Torna a l'índex

Piscines municipals descobertes

Piscines municipals descobertesDel 22 de juny a l'1 de setembre de 2019, una bona opció de lleure estival és gaudir de les piscines municipals descobertes. Les següents instal·lacions són físicament accessibles:

Torna a l'índex

Biblioteques

Biblioteca municipal

Torna a l'índex

Activitats de turisme accessible

 • Accessibilitat per a persones amb discapacitat visual i físicaAccessibilitat per a persones amb discapacitat visual i físicaAudioguia "Modernisme industrial a Terrassa". Inclou tres idiomes (català, castellà i anglès) i 10 edificis de la ciutat.

Masia Freixa

 • Accessibilitat per a persones amb discapacitat visual i físicaAccessibilitat per a persones amb discapacitat visual i físicaVisita a la Masia Freixa: "Vine a descobrir la joia modernista de Terrassa!". Visita guiada gratuïta a les 12 h, de dilluns a diumenge.
 • Accessibilitat per a persones amb discapacitat visual i físicaAccessibilitat per a persones amb discapacitat visual i físicaSeu d'Ègara. Les Esglésies de Sant Pere de Terrassa. Es pot sol·licitar la visita adaptada per a persones amb discapacitat visual: "La Seu d'Ègara a les teves mans".
 • Accessibilitat per a persones amb discapacitat auditivaRutes per la ciutat a la carta. Existeix la possibilitat de contractar un intèrpret de llengua de signes catalana (LSC), llengua de signes espanyola (LSE) i International sign system (SIS).
 • Accessibilitat per a persones amb discapacitat física i auditivaAccessibilitat per a persones amb discapacitat física i auditivaMinyons de Terrassa Experience. Inclou la participació en un assaig real de la colla castellera i la degustació de productes gastronòmics. També disponible en llengua de signes catalana (LSC) pagant els serveis de d'intèrpret.
 • Accessibilitat per a persones amb discapacitat auditivaAudio-signo-guia de la Masia Freixa.

 

Torna a l'índex

Data d'actualització de la informació: juny 2019