Actes de commemoració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral 2023

Façana de l'Ajuntament il·luminada de blau i taronja

L'Ajuntament de Terrassa es suma cada 6 d'octubre a la commemoració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb l'objectiu de fer més visible la defensa dels drets i la igualtat d'oportunitats per a les persones amb paràlisi cerebral.

Novetats 

D'una banda, Terrassa suma més entitats a la commemoració. Fins ara, l'organitzaven Prodis i l'Oficina de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Terrassa. Enguany, se sumen també l'Escola municipal d'Educació Especial El Pi i la residència i centre de dia La Pineda.

D'altra banda, l'acte central es trasllada al matí, per afavorir la participació i la visibilitat.

Programació 2023

Acte central

 • Dia i hora: Divendres 6 d'octubre, d'11 a 12:30 del matí.
 • Lloc: Raval de Montserrat
 • Continguts:
  • 11h a 12h. Cercle de Percussió. Un Cercle de Percussió és un taller on un grup de gent seu en rotllana i toca instruments de percussió. Hi ha un director "d'orquestra" situat al mig del cercle, que dóna forma a la música que es genera. La pràctica grupal de la percussió uneix les persones i aporta un sentiment de pertinença al grup. La participació és lliure i està oberta a tothom. El David Muniesa, monitor de Prodis i especialista en música, dinamitzarà l'activitat. L'activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Goel, que cedirà gratuïtament els instruments musicals. Més informació al cartell del Cercle de Percussió
  • 12h: Parlaments institucionals i lectura de manifest a l'Atri de l'Ajuntament. 
   També hi haurà una actuació musical a càrrec de Joel Bueno, qui farà música amb la mirada gràcies a l'EyeHarp. L'EyeHarp es un innovador instrument musical que permet a persones amb discapacitat aprendre i tocar música a través de la mirada o el cap.
  • Simultàniament, d'11 a 12.30h, hi haurà una parada informativa, un photocall i una exposició de fotografies a càrrec de Clàudia Robles, treballadora social de La Pineda i fotògrafa aficionada. Les fotografies són inèdites i retraten les aficions i habilitats de persones amb paràlisi cerebral de Prodis, El Pi i la Pineda.
 • Icona llengua de signesAccessibilitat: L'acte disposa d'interpretació en llengua de signes catalana. Si requeriu suports addicionals, contacteu amb antelació amb [email protected] o 690 821 927 (trucades o whatsapp).
Altres activitats
 • Al vespre, la façana de l'Ajuntament i del Monument de la Dona s'il·luminarà de blau i  taronja, els colors del moviment associatiu de la paràlisi cerebral.
 • Les xarxes socials municipals difondran vídeos i publicacions per conscienciar sobre els drets i capacitats de les persones amb paràlisi cerebral.

Lema d'enguany

El Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral 2023 porta com a lema "He nascut per viure la vida", i té com a objectiu reivindicar la importància de l'atenció primerenca de les persones amb paràlisi cerebral. L'atenció primerenca comprén l'etapa dels 0 als 6 anys, i és clau per al desenvolupament. Amb els suports i l'estimulació adequada, les persones amb paràlisi cerebral poden adquirir les capacitats i l'autonomia que facilitaran la seva qualitat de vida i presa de decisions durant l'adultesa.
 

Més informació