La plaça de Rosa Puig albergarà una escultura dedicada al Cor Montserrat

El proper dilluns, 6 de març, començaran les obres d'adequació de la plaça de Rosa Puig, un actuació que inclou els treballs de millora de l'accessibilitat a l'Escola Municipal La Llar i la instal·lació d'una escultura dedicada al cinquantè aniversari del Cor Montserrat, donada a la ciutat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals. La intervenció consisteix bàsicament en l'eliminació dels diferents nivells que té la plaça en l'actualitat i, per tant, l'enderrocament d'un seguit d'esglaons. També es trauran de la plaça altres elements que poden suposar un obstacle i se substituirà la font actual per una de nova, adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

A la plaça s'instal·larà l'escultura que Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha cedit a la ciutat per a commemorar el cinquantè aniversari del Cor Montserrat. El seu autor, l'artista terrassenc Albert Novellon, ha dissenyat una obra realitzada en pedra arenisca vermella de quatre metres d'alçada i un d'amplada.

La nova configuració de la plaça es completarà amb quatre nous arbres. El projecte d'adequació contempla la plantació d'aquests exemplars d'aurons, que tenen una càrrega simbòlica important. D'aquests arbres s'ha extret tradicionalment la fusta per a la construcció d'instruments musicals. D'aquesta manera, tant el nombre d'arbres com els elements de l'escultura fan referència a les quatre cordes vocals, un símbol íntimament lligat al cant coral.

La intervenció, que serà executada directament pel personal municipal del Servei de Gestió de l'Espai Públic, té un termini d'execució de vuit setmanes. La prolongació d'aquest termini està determinada per la necessitat que els treballs no interfereixin l'activitat normal de Correus i de la mateixa Escola Municipal La Llar.