Fòrum de Cultura de la xarxa EUROCITIES a Leeds

El proper fòrum cultural tindrà lloc a Leeds del 9 a l'11 d'octubre de 2019 i se centrarà en ciutats inclusives mitjançant col·laboracions diverses. Mitjançant formats dinàmics, les ciutats participants intercanviaran pràctiques locals innovadores sobre com les noves associacions entre cultura i altres sectors fomenten les societats inclusives.

El Fòrum de Cultura de la xarxa EUROCITIES treballa per promoure un major reconeixement de la cultura com a aspecte vital de les polítiques públiques i fomentar l'accés i la participació a la cultura per a tots. La xarxa considera que la cultura és fonamental per al desenvolupament sostenible de les ciutats europees. És un motor per al desenvolupament econòmic urbà i contribueix directament a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. La cultura s'ha convertit cada cop més en el centre de les agendes de desenvolupament local i està cada vegada més connectada amb altres àrees. Aquesta ha estat una tendència clau durant l'última dècada i és probable que continuï en la següent. Aquesta és també una clara tendència a nivell de la UE i això es reflecteix en les polítiques i els programes de la Comissió Europea, cada cop més transversals, en què la cultura està connectada a altres polítiques. 

En la seva estratègia cultural EUROCITIES identifica cinc reptes clau als quals s'enfronten actualment les administracions i les institucions culturals de les ciutats: el repte demogràfic; El repte de l'apoderament del públic; El repte de la governança i el treball en xarxa; El repte digital; i el repte financer i organitzatiu.