21 09 2018

Dia de la visibilitat bisexual

El Raval de Montserrat ha acollit avui per primer cop un acte de commemoració del Dia de la visibilitat bisexual a Terrassa. L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'entitat LGTB Terrassa, ha organitzat aquest acte, que ha comptat amb les intervencions de la regidora de LGTBIQ, Gracia Garcia, i de Miguel Ángel Álvarez, en representació de LGTB Terrassa. A l'acte han assistit també l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i representants de diversos grups municipals. Adjuntem imatges.

Durant la seva intervenció, Garcia ha fet un alegat en favor del respecte a la diversitat afectiva i sexual i ha denunciat una pintada homofòbica feta recentment al pas de vianants de la rambla que està pintat amb els colors de la bandera irisada, símbol de l'orgull gai i, per extensió, de la diversitat afectiva i sexual. La regidora ha convidat a la ciutadania a participar en un acte col·lectiu de rebuig i reparació el proper octubre.

Durant l'acte ha onejat la bandera de l'orgull bisexual, que tornarà a onejar al Raval aquest cap de setmana.

El Dia de la visibilitat bisexual, o de l'orgull bisexual (23 de setembre), té com a objectiu afavorir l'acceptació social d'aquesta opció sexual i lluitar contra la bifòbia.

Manifiest que s'ha llegit durant la commemoració de la diada, a càrrec de Miguel ángel Álvarez:

Manifiesto Visibilidad Bisexual 2018 

Las personas bisexuales reivindicamos nuestro lugar no sólo dentro del colectivo LGTBI sino en el conjunto de la sociedad porque la Bisexualidad la enriquece y es una parte fundamental de ella.

Cuando hablamos de la Bisexualidad hablamos de la capacidad de sentir atracción sexual, emocional y/o romántica por más de un sexo y/o género, no necesariamente al mismo tiempo, de la misma manera o con la misma intensidad. Esto quiere decir que las personas Bisexuales podemos sentirnos atraídas hacia personas cis, hacia personas Trans, hacia personas intersexuales, y otras personas fuera del binario hombre-mujer. 

Es por ello que defender la Bisexualidad es defender, representar y promover la diversidad de las relaciones humanas. 

Demandamos una sociedad más igualitaria en la que las múltiples caras de la Bisexualidad dejen de ser invisibilizadas por el monosexismo, que es aquella imposición social que fuerza a las personas a definirse como homosexuales o heterosexuales.

Debido al monosexismo, gran parte de la sociedad desconoce o ignora nuestra existencia y esto tiene consecuencias severas cuando son profesionales que influyen en nuestro bienestar. Todavía podemos encontrar profesionales de la salud mental que, para solucionar nuestros problemas, inciden de forma errónea en que debemos decantarnos por nuestra atracción hacia hombres o mujeres. O que a veces se atienda nuestra salud sexual asumiendo nuestra orientación sexual a partir de nuestra pareja. 

Por eso demandamos la aprobación de la Ley Estatal de Igualdad LGTBI, que promueve una formación obligatoria en diversidad sexual y de género para todos los sectores de la sociedad. Que la educación sea el fin del monosexismo institucional. 

Queremos que tanto los sectores de intervención (educación, administración, sanidad, comunicación, familia...) como los colectivos LGTB estén tan formados en la Bifobia y en el monosexismo, como lo están en las diferentes formas de discriminación hacia Gais, Lesbianas y personas Trans. Pues consideramos que tan peligrosas son para la sociedad la homofobia y la transfobia como la bifobia. Si bien es cierto que sus consecuencias, que tienen un grave impacto en el bienestar emocional y físico de las personas Bisexuales, no siempre son reconocidas.

El monosexismo es la causa de la bifobia que se manifiesta cuando a las personas Bisexuales se nos ignora, se nos invisibiliza, se nos invalida, se nos rechaza o se nos agrede tanto física como verbalmente. Por eso consideramos necesario tener presentes las características de la Bifobia en los programas de lucha contra la LGTBIfobia. Demandamos que las personas responsables de estos programas, formados en Homofobia y Transfobia, aprendan también las especificidades de la Bifobia para poder integrarlas en sus programas.

Es fundamental neutralizar los estereotipos injustamente atribuidos a todas las personas Bisexuales por el mero hecho de serlo. Afirmamos contundentemente que tanto las personas Heterosexuales, Gais, Lesbianas, como las Bisexuales pueden, o no, ser viciosas, promiscuas, estar en una fase o no ser de fiar. 

Reivindicamos el feminismo como un instrumento contra el patriarcado que contribuye a que las mujeres Bisexuales sean invisibilizadas, vistas como un mero objeto de deseo y doblemente discriminadas. Igualmente es necesario tener en cuenta que, también debido al patriarcado, los hombres bisexuales son considerados "menos hombres" solo por tener atracción hacia su mismo sexo. 

Queremos hacer hincapié, especialmente en este año temático para la liberación Trans, en que las Personas Bisexuales Trans son víctimas también del monosexismo. Nos solidarizamos con las personas de Género No Binario que sufren una violencia estructural muy parecida a la Bifobia, como la falsa creencia de que pasamos por una fase.

Así mismo, reivindicamos solidaridad entre todas las orientaciones Plurisexuales (Biisexuales, Pansexuales, Polisexuales, etc) ya que entendemos que todas sufrimos los efectos del pensamiento dicotómico y el monosexismo. Trabajaremos porque éstas también representen la riqueza de la diversidad humana y por lo tanto consideramos que deben ser igualmente defendidas y respetadas.

Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales i Bisexuales 

21 09 2018

Dia de la visibilitat bisexual

El dia 21 de setembre d'enguany es commemora el Dia de la visibilitat bisexual a Terrassa amb la lectura del Manifest a càrrec de Miguel Ángel Álvarez, representant del grup de bisexualitats de l'associació LGTB Terrassa.
 

La lectura del manifest tindrà lloc a l'atri de l'Ajuntament, a les 12 del migdia, i comptarà amb la presència de la regidora de LGTBIQ de Terrassa, Gracia García.

 

27 07 2018

Obertes les inscripcions al cicle sobre interseccionalitat a la ciutat

Des del projecte "Igualtats Connectades. Interseccionalitat a les polítiques públiques" s'organitza un cicle de formació i debat sobre interseccionalitat a la ciutat. 

La interseccionalitat ens permet entendre les persones en la seva globalitat. El gènere, la sexualitat, l'edat, l'origen, les capacitats, etc. són eixos que poden suposar dificultats o discriminacions en determinades situacions. Aquests eixos estan interconnectats i no es poden abordar per separat.

El cicle està adreçat a professionals que treballen en l'àmbit de les polítiques d'igualtat, a persones d'entitats, empreses i altres administracions que estiguin interessades en la temàtica, així com al públic en general.

Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia, trobareu tota la informació a: Igualtats Connectades

Equip Igualtats Connectades

25 06 2018

Projecció del documental EnFemme

Voleu conèixer el cross-dressing de la mà de les seves protagonistes?

Doncs ens veiem a les 7 de la tarda al Cinema Catalunya, on es projectarà el documental EnFemme. Tot seguit, hi haurà un col·loqui amb la directora Alba Barbé i les protagonistes; Xesca Ferrer i Carme Parera.

Aquesta activitat s'emmarca dins de les accions que realitza l'Ajuntament de Terrassa per commemorar el 28 de Juny, Dia per l'Alliberament LGTBI.

16 05 2018

Presentació IV Colònies d'Estiu OASIS per a adolescents LGTB

Amb el suport de l'entitat LGTB Terrassa i el Servei d'LGTBIQ, a les 18:00 h a la Masia Freixa (Pl. de Josep Freixa i Argemí, 11, Parc de Sant Jordi), es farà la presentació de les IV Colònies d'Estiu OASIS, per a Adolescents LGTB d'entre 13 i 17 anys, que es realitzaran del 9 al 14 de juliol de 2018.

Aquest acte s'emmarca dins de les accions que realitza l'Ajuntament per commemorar el 17 de Maig, Dia contra l'LGTBIfòbia.

23 02 2018

Concentració en memòria de l'Ekai

Divendres 23 a les 12h davant l'ajuntament es farà un minut de silenci de rebuig per la mort de l'EkaiI (de 16 anys) i es llegirà un manifest, a càrrec de Laura Corrales, mare d'una menor trans* de Terrassa i membre de l'entitat Crysallis Catalunya. La concentració està promoguda per l'entitat LGTB Terrassa.

17 02 2018

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Aquest cap de setmana Terrassa se suma a la commemoració el Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol. Aquest serà el segon any que a Terrassa es desplegarà una pancarta amb el lema 'El futbol contra l'homofòbia' abans de la majoria dels partits de futbol que es celebraran aquest cap de setmana a la ciutat en les diferents categories.

25 11 2017

Exposició | Ocaña: Espai de llibertat

Exposició d'obres de l'artista que dialogaran amb obres que altres creadores i creadors del nostre context han realitzat per aquest projecte.

 

22 07 2017

2n Pride Vallès

"Xiula falta a l'LGTBIfòbia"

Dissabte 22 de juliol se celebra a Terrassa el PRIDE VALLÈS organitzat per l'entitat LGBT Terrassa i Chrysallis Catalunya (entitat de famílies amb menors trans), a la Plaça del Progrés.

16 05 2017

Estrena a Terrassa del curtmetratge Silenci

Ens plau comunicar-vos que en el marc del Dia Contra l'Homofòbia, el proper dimarts 16 de maig a les 19h s'estrena a Terrassa el curtmetratge "SILENCI" contra l'LGTBIfòbia a les aules, al Cinema Catalunya (C/ Sant Pere, 9).

26 04 2017

Dia de la visibilidad lésbica

30 de abril de 12 a 16h. Dia de la visibilidad lésbica

L'Entitat LGTB Terrassa celebra el dia de la visibilitat lèsbica amb actuacions musicals, microteatre, poesia, clowns, vermut, pintxos... I la presentació de la guia dels conys elaborada per la nostra entitat. Ens trobareu al Torrent de la Font de Sagrera.

15 02 17

Manifest de rebuig per l'agressió homòfoba a Berga

Des de la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya, de la qual forma part l'Ajuntament de Terrassa, condemnem l'agressió homòfoba que van patir dos joves a la ciutat de Berga per mostrar el seu afecte en públic.