01 04 2019

Dia per a la Visibilitat trans*

A diverses ciutats del món, des de l'any 2009, el 31 de març se celebra la Diada per a la Visibilitat Trans*

L'Ajuntament de Terrassa commemorarà la diada l'1 d'abril, ja que enguany el 31 de març és diumenge.

Com en la resta de Jornades commemoratives del col·lectiu LGTBI+ celebrades a l'Ajuntament de Terrassa, s'hissarà la bandera, en aquest cas la bandera trans*, i es llegirà el manifest de la jornada a càrrec d'una persona implicada en la lluita dels drets de la comunitat LGTBI+.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Avui, 19 de febrer de 2019, a les 12 del migdia s'ha commemorat el Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol.

L'acte ha estat organitzat des del Servei LGTBIQ de l'Ajuntament de Terrassa i ha comptat amb la participació de la regidora de LGTBIQ, Gracia Garcia, i les futbolistes del Terrassa FC Niki Ramirez i Sara Larumbe.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Terrassa se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol per tercer any consecutiu.

Per commemorar la diada es realitzaran diferents accions, entre elles la lectura del manifest a càrrec de les jugadores del Terrassa FC Niki Ramirez i Sara Larumbe. Dimarts 19 de febrer de 2019 a les 12.00 hores a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa.

 

18 01 2019

Convocatòria de subvencions a entitats 2019

Oberta la sol.licitud de Subvencions destinades al foment de projectes, activitats i serveis d'utilitat pública i interès social, dins del terme municipal de Terrassa que complementin la competència municipal, responguin a necessitats socials o fomentin els interessos generals del municipi.
 
El termini de presentació de sol·licituds serà del 7 de gener a l'1 de febrer de 2019, ambdós inclosos.

Més informació

 

24 11 2018

El Llibre d'Estil amb Perspectiva de Gènere

La regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ, Gracia García, ha presentat el primer Llibre d'estil amb perspectiva de gènere de l'Ajuntament de Terrassa, el primer fet per un ajuntament català. Es tracta d'una eina pràctica per incorporar la perspectiva feminista a la comunicació interna i externa del Consistori, defugint expressions masclistes, sexistes i LGTBIfòbiques i cercant sempre un llenguatge inclusiu i no discriminatori. A l'acte ha participat també la periodista Isabel Muntané, sòcia fundadora d'Almena Cooperativa Feminista, qui ha coordinat l'elaboració del document. 

25 10 2018

Nova Instrucció de la Direcció General dels Registres sobre el canvi de nom en el Registre Civil de persones transsexuals

Novetats respecte el canvi de nom en el registre civil de persones transsexuals.

La Direcció General dels Registres i del Notariat (DGRN) ha dictat la Instrucció de 23 d'octubre de 2018, que estableix les directrius per orientar les actuacions dels encarregats o encarregades del Registre Civil, davant les sol·licituds de canvi de nom d'adults i menors transsexuals, per inscriure un nom corresponent al sexe diferent al que resulta en la inscripció de naixement.

21 09 2018

Dia de la visibilitat bisexual

El Raval de Montserrat ha acollit avui per primer cop un acte de commemoració del Dia de la visibilitat bisexual a Terrassa. L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'entitat LGTB Terrassa, ha organitzat aquest acte, que ha comptat amb les intervencions de la regidora de LGTBIQ, Gracia Garcia, i de Miguel Ángel Álvarez, en representació de LGTB Terrassa. A l'acte han assistit també l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i representants de diversos grups municipals. Adjuntem imatges.

20 09 2018

Dia de la visibilitat bisexual

El dia 21 de setembre d'enguany es commemora el Dia de la visibilitat bisexual a Terrassa amb la lectura del Manifest a càrrec de Miguel Ángel Álvarez, representant del grup de bisexualitats de l'associació LGTB Terrassa.
 

La lectura del manifest tindrà lloc a l'atri de l'Ajuntament, a les 12 del migdia, i comptarà amb la presència de la regidora de LGTBIQ de Terrassa, Gracia García.

 

27 07 2018

Obertes les inscripcions al cicle sobre interseccionalitat a la ciutat

Des del projecte "Igualtats Connectades. Interseccionalitat a les polítiques públiques" s'organitza un cicle de formació i debat sobre interseccionalitat a la ciutat. 

La interseccionalitat ens permet entendre les persones en la seva globalitat. El gènere, la sexualitat, l'edat, l'origen, les capacitats, etc. són eixos que poden suposar dificultats o discriminacions en determinades situacions. Aquests eixos estan interconnectats i no es poden abordar per separat.

El cicle està adreçat a professionals que treballen en l'àmbit de les polítiques d'igualtat, a persones d'entitats, empreses i altres administracions que estiguin interessades en la temàtica, així com al públic en general.

Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia, trobareu tota la informació a: Igualtats Connectades

Equip Igualtats Connectades

16 05 2018

Presentació IV Colònies d'Estiu OASIS per a adolescents LGTB

Amb el suport de l'entitat LGTB Terrassa i el Servei d'LGTBIQ, a les 18:00 h a la Masia Freixa (Pl. de Josep Freixa i Argemí, 11, Parc de Sant Jordi), es farà la presentació de les IV Colònies d'Estiu OASIS, per a Adolescents LGTB d'entre 13 i 17 anys, que es realitzaran del 9 al 14 de juliol de 2018.

Aquest acte s'emmarca dins de les accions que realitza l'Ajuntament per commemorar el 17 de Maig, Dia contra l'LGTBIfòbia.

23 02 2018

Concentració en memòria de l'Ekai

Divendres 23 a les 12h davant l'ajuntament es farà un minut de silenci de rebuig per la mort de l'EkaiI (de 16 anys) i es llegirà un manifest, a càrrec de Laura Corrales, mare d'una menor trans* de Terrassa i membre de l'entitat Crysallis Catalunya. La concentració està promoguda per l'entitat LGTB Terrassa.

25 11 2017

Exposició | Ocaña: Espai de llibertat

Exposició d'obres de l'artista que dialogaran amb obres que altres creadores i creadors del nostre context han realitzat per aquest projecte.

 

22 07 2017

2n Pride Vallès

"Xiula falta a l'LGTBIfòbia"

Dissabte 22 de juliol se celebra a Terrassa el PRIDE VALLÈS organitzat per l'entitat LGBT Terrassa i Chrysallis Catalunya (entitat de famílies amb menors trans), a la Plaça del Progrés.