Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Terrassa se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol, que se celebra cada any el 19 de febrer, data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). La pressió per haver-se declarat obertament homosexual el va dur al suïcidi l'any 1998. 

Per commemorar la diada es realitzarà la lectura del manifest a càrrec de les jugadores del Terrassa FC Niki Ramirez i Sara Larumbe. Serà el dimarts 19 de febrer de 2019 a les 12.00 hores a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa

A banda de la lectura del manifest i, en el marc del Pacte DASIG, l'Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC) i el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), s'encoratja a jugadorxs, famílies, equips tècnics i ciutadania per lluitar contra la discriminació homòfoba a l'esport i, en particular, al futbol. Aquest serà el tercer any que a Terrassa es desplegarà una pancarta amb el lema 'El futbol contra l'homofòbia' abans de la majoria dels partits de futbol que es celebraran el cap de setmana entorn al 19 de febrer.

També es farà difusió de fulletons sobre la jornada commemorativa i cordons irisats per part del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT).

Per altra banda, l'Associació LGTB Terrassa organitza la taula rodona: "L'esport i les dones del col·lectiu LBT+", serà el dia 19 de febrer de 2019 a la sala de formació de la Zona Esportiva de Can Jofresa. És una acció nascuda en el marc de la Taula del Pacte DASIG amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa.