Més de 150 persones han participat en el programa d'activitats de lleure del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB)

Pel que fa als itineraris guiats, enguany se n'han programat tres: el del torrent de Botelles, que està declarat com a zona d'especial interès per a la biodiversitat de l'Anella Verda; el del torrent de la Grípia, per un tram del camí dels Monjos i del camí Vell de Sant Quirze a Matadepera i, per últim, el del camí de Can Bogunyà, centrat en el paisatge agroforestal. Més de 60 persones han participat en aquestes tres activitats, a les quals calia fer inscripció prèvia perquè s'oferien places limitades. En relació al Geocaching de Halloween, i com en edicions anteriors, ha estat una de les activitats més concorregudes ja que és la tradicional activitat de la Nit de Difunts que, enguany, ha permès descobrir a les prop de quaranta persones assistents als misteris de les masies de Can Montllor i Mossèn Homs. La visita al Parc Audiovisual ha estat una altra de les activitats més celebrades, amb l'assistència de prop d'una trentena de persones.

Les altres activitats de la programació d'aquest any han estat: el Geocaching a l'Anella Verda, que va permetre que infants i joves fessin una descoberta de l'entorn amb enginy, ja que han de trobar un petit tresor amagat; una acció de recollida de residus emmarcada dins l'acció de Let's Clean Up Europe, per conscienciar sobre la quantitat de deixalles que s'abandonen a la natura; un taller infantil sobre garlandes, que es va celebrar en el marc de la Festa Major, i un altre d'estampació, als quals van assistir un públic més familiar.

El CIAB està situat al camí dels Plans de Bonvilar núm. 40 i resta obert d'abril a novembre (excepte el mes d'agost), de les 9h a les 17h. El 2022 el centre va registrar un total de 120 visitants, dels quals un 43% eren de Terrassa i la resta, majoritàriament de Sabadell, tot i que també n'han vingut d'altres localitats com Sant Quirze, Castellar, Ullastrell, Barcelona, Badalona, Sant Feliu del Llobregat o Vallirana. Prop del 70% eren famílies que, majoritàriament, demanaven informació sobre els itineraris i excursions a realitzar.

Al CIAB s'hi pot accedir fàcilment amb autobús (amb la L1 de TMESA, que arriba fins a la residència de Mossèn Homs), en bicicleta o a peu.