Eco-Equip contractarà una empresa externa especialitzada per a millorar la seva organització i augmentar la seva eficiència

Per al tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona: «Creiem que el model actual és el millor, però també som conscients que hem de corregir alguns aspectes perquè pugui seguir donant el millor servei a la ciutat. Per a nosaltres, la millora de la neteja és una prioritat i sabem que la ciutadania també ens ho demana. En aquest sentit, creiem que per garantir l'èxit en aquesta tasca és necessari comptar amb l'expertesa d'una empresa externa que ens ajudi a definir les actuacions a fer per avançar en aquesta millora».

Entre les conclusions que apareixen a l'informe, a més de recomanar la contractació d'una empresa externa, també s'aconsella la implantació d'un sistema de gestió digital a Eco-Equip que permeti fer una planificació ordenada, un seguiment acurat dels serveis prestats i les incidències, i l'avaluació dels rendiments dels diferents serveis i planificar rutes. D'altra banda, també s'indica la necessitat d'incrementar els perfils de personal tècnic.

En aquest sentit, Cardona ha explicat que: «Per poder dur-ho a terme, aquest any 2024 hem incorporat en el pressupost d'Eco Equip una partida de 118.000 euros, que serà destinada a la contractació i realització de l'estudi de millores organitzatives. També s'han incorporat 164.000 euros més pel reforç de personal tecnificat dins de la plantilla que, entre d'altres qüestions, haurà de millorar els nivells d'absentisme laboral».

D'altra banda, l'auditoria situa el nivell de recollida selectiva al 44,65%, per sota del 50% que estava previst al Pla Local de Residus 2018-2030. Es tracta d'una xifra que l'Ajuntament treballa per augmentar, a través de l' increment de les tasques d'educació i comunicació ambiental, tallers, activitats a les escoles i campanyes informatives, com la que s'ha posat en marxa recentment sota el lema Fem-ho bé!. «La recollida selectiva depèn en gran part de la la conscienciació ambiental per part de la ciutadania. Campanyes com aquesta serveixen perquè la ciutadania tingui informació que els permeti reduir la presència d'impropis als contenidors i fer una bona recollida selectiva a casa seva» ha conclòs Cardona.