Uns 8.000 alumnes d'infantil, primària i secundària participaran enguany al Programa d'Educació per a la Sostenibilitat

El programa, que ja forma part del currículum escolar de la majoria dels centres, compta aquest curs amb la participació de 7.900 alumnes (6.700 de primària i 1.200 de secundària) de 50 centres escolars, dels quals 41 són d'educació infantil i primària; 6 de secundària i 3 d'educació especial.

Aquests infants i joves s'implicaran en un total de 75 propostes didàctiques, que s'articulen en tres àmbits: tallers a l'aula, visites a les instal·lacions ambientals i activitats a l'Anella Verda. De totes elles, 14 estan pensades per a l'etapa d'educació infantil, 37 per a la de primària i 24 per a la de secundària.

El consum responsable de l'aigua és un dels temes que es relacionen amb aquestes activitats. Enguany, de les vuit activitats que organitza l'empresa municipal TAIGUA, una està dedicada a la greu sequera que ens afecta, per tal de fomentar l'estalvi d'aigua. També l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT) participa, oferint sis activitats. Una altra entitat que col·labora en el PEST és l'Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF), amb un total de tres. A banda de l'aigua, altres temes de les activitats que es relacionen amb aquestes sessions són l'emergència climàtica i la biodiversitat urbana.

Dia Mundial de l'Educació Ambiental

El dia 26 de gener, se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental. Des del curs 2014-15, l'Ajuntament treballa en el PEST per fomentar la consciència mediambiental entre la comunitat educativa, ja que està dirigit a l'alumnat dels cicles d'infantil, primària i secundària, principalment. Amb tot, també inclou diferents activitats dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que s'imparteixen des d'ara fins al mes de juliol. La finalitat és proporcionar als estudiants, al professorat i també a la ciutadania, els recursos necessaris per respectar el medi ambient i aconseguir, així, una ciutat més sostenible.