Terrassa sol·licita formar part de la Denominació d'Origen Catalunya com a zona de producció vitivinícola
La proposta ha de ser aprovada pel ple del Consell Regulador, que ho elevarà a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que farà els informes tècnics corresponents.
Una de les finalitats del projecte de l'Anella Verda és potenciar l'agricultura i afegir valor als conreus, majoritàriament privats, que s'hi desenvolupen com també millorar les finques agrícoles que són de gestió municipal. Paral·lelament, hi ha la voluntat de recuperar el cultiu de la vinya, el seu patrimoni agrícola i la memòria històrica d'un municipi que durant dos segles va ser una de les terres de producció de vi més important de Catalunya. En aquest sentit, a la finca municipal de Mossèn Homs, d'1,6 hectàrees, es plantaran varietats tradicionals del Vallès i, a la finca privada de Can Font de Gaià, ja creixen ceps de varietats de raïm negre (Terrassenc, Garnatxa i Sumoll) i, també, de blanc (Garnatxa Blanca, Picapoll i Malvasia), la majoria de les quals són varietats de raïm autoritzades per aquesta DO.
La DO Catalunya va ser creada l'any 1999, és una de les 11 que hi ha a Catalunya, aplega a més de 400 municipis productors de vi i contempla les següents varietats autoritzades: Albarinho, Chardonnay, Chenin, Garnatxa Blanca, Gewürztraminer, Macabeu, Malvasia, Malvasia de Sitges, Moscatell, Parellada, Pedro Ximénez, Picapoll Blanc, Riesling, Sauvingnon Blanc, Sumoll blanc, Viognier, Vinyater i Xarel·lo (varietat blanca) i Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Garnatxa Peluda, Garnatxa Roja, Garnatxa Tintorera, Merlot, Monastrell, Petit Verdot, Picapoll Negre, Pinot Noir, Samsó, Sumoll, Syrah, Trepat, Ull de llebre, mXarel·lo Vermell i Marselan (varietat negra).
Al Vallès Occidental ja hi ha un precedent d'una finca que figura dins la zona de producció de la DO Catalunya des del gener de 2014 i que és la de Gambús, situada dins el Parc Agrari de Sabadell.