El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST) comptarà amb la participació de 8.500 alumnes

La finalitat del PEST és fomentar l'educació per a la sostenibilitat entre el públic infantil i juvenil per aconseguir fer de Terrassa una ciutat saludable i respectuosa amb l'entorn.

El programa, que ja forma part del currículum escolar de la majoria dels centres, compta enguany amb la participació de 8.475 alumnes (7.575 de primària i 900 de secundària) de 51 centres escolars, dels quals 40 són d'educació infantil i primària; 6 de secundària i 5 d'educació especial.

Aquests infants i joves s'implicaran en les 82 propostes didàctiques que s'ofereixen, de les quals 12 estan pensades per a l'etapa d'educació infantil, 43 per a la de primària i 27 per a la de secundària. Totes elles s'articulen en tres àmbits: tallers a l'aula, visites a les instal·lacions ambientals i activitats a l'Anella Verda.

Les novetats temàtiques d'aquest curs estan relacionades amb l'emergència climàtica, la biodiversitat urbana, la seguretat alimentària i el malbaratament i el consum responsable d'energia. En aquestes propostes també s'inclouen les 5 que ofereix l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT); les set de l'empresa municipal Taigua i, les tres, de l'Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF).

Dia Mundial de l'Educació Ambiental

Avui se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental. Des del curs 2014-15, l'Ajuntament treballa en el PEST per fomentar la consciència mediambiental entre la comunitat educativa, ja que està dirigit a l'alumnat dels cicles d'infantil, primària i secundària, principalment. Amb tot, també inclou diferents activitats dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que s'imparteixen des d'ara fins al mes de juliol. La finalitat és proporcionar els estudiants, el professorat i també a la ciutadania, els recursos necessaris per respectar el medi ambient i aconseguir, així, una ciutat més sostenible.