El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària

La programació també integra les activitats que ofereixen Taigua, l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT), el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental i l'Associació de Defensa Forestal (ADF). Els centres educatius ja poden fer les inscripcions, fins al divendres, 29 de setembre.

Una de les novetats introduïdes en el PEST 2023/24 és la incorporació de quatre tallers nous per divulgar aspectes mediambientals relacionats amb els impactes que té l'activitat humana en la biodiversitat, com és el de ‘Cuques, on sou?'; vinculats amb la necessitat d'incidir en la importància de l'aigua com un dret universal i com un bé escàs, amb el ‘Conte de l'àvia Grill i la defensa de l'aigua, promogut per l'OAT; i, també, un altre per recordar el paper fonamental que tenen les abelles en el medi natural, amb ‘El món de les abelles. Taller de fer espelmes i ‘Protegim les abelles!'.

Les activitats s'impartiran de gener a juny de 2024 i les places són limitades. Les inscripcions s'han de fer a través del tràmit de la seu electrònica 

Però les activitats organitzades per altres entitats i organismes, com Taigua, el Consorci per a la Gestió de Residus i l'Associació de Defensa Forestal (ADF), s'han de cursar directament a través d'elles.

El PEST es va posar en marxa el curs 2014-2015 per fomentar la consciència mediambiental entre l'alumnat dels cicles d'infantil, primària i secundària, facilitant el professorat les eines i els recursos necessaris. També incorpora una programació específica per a la ciutadania, destinada a entitats, associacions i altres col·lectius.

En aquest cas, les activitats es faran de gener a juny i constaran de: cinc tallers sobre l'eficiència energètica, l'estalvi a casa, la generació de residus sostenibles, la reutilització de materials i la correcta separació de les deixalles; dues visites -a la deixalleria de Can Casanovas i al Centre de Tractament de Residus- i dues activitats per conèixer la biodiversitat de l'Anella Verda, el gran espai de 4.400 hectàrees de boscos, camps i torrents que se situa entre l'entorn urbà i els límits territorials, on s'estén el 65% del territori de Terrassa. Les inscripcions s'han de cursar entre els mesos de gener i juny de 2024, a través de la seu electrònica municipal.