L'Ajuntament posa a l'abast d'entitats, associacions i ciutadania el servei de préstec de la vaixella municipal reutilitzable

Un dels objectius d'aquest servei és conscienciar la ciutadania que es poden organitzar activitats minimitzant l'ús de materials d'un sòl ús. Aquesta opció permet que tothom que organitzi celebracions populars de restauració (arrossades, calçotades, berenars, festes...) optin per una alternativa més econòmica i sostenible, ja que evita la compra de plats i gots de plàstic, paper o cartó, alhora que contribueix a millorar la recollida i neteja dels espais de celebració. La vaixella municipal reutilitzable que s'ofereix és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, gots, forquilles, ganivets, culleres, copes, safates, porrons i gerres. A més de gots de plàstic reutilitzable de 320 cc i 380 cc.

Des de l'any 2007

El lloguer gratuït de la vaixella reutilitzable municipal es va posar en marxa l'any 2007 amb la finalitat de contribuir a reduir el nombre de residus que es generen en aquestes celebracions populars. En aquest temps, cada any s'ha cedit de manera gratuïta una mitjana de 50 vegades a diferents entitats veïnals, culturals, esportives i també a escoles. Ara s'impulsa novament arran el contracte amb Prodis i en el marc de la campanya «Fem-ho bé», que té com a finalitat conscienciar la ciutadania en la prevenció i minimització dels residus.

Festes majors més sostenibles

Des de l'Ajuntament també s'ha posat en marxa una nova iniciativa, la campanya informativa que porta per lema «Per festa major, fem-ho millor!». El consistori ha editat tríptics i cartells amb diversos consells per a reduir els residus i aconseguir que aquests esdeveniments ciutadans siguin més sostenibles.

L'Ajuntament proporciona a les entitats organitzadores de les festes majors de barris, associacions veïnals especialment, aquest material divulgatiu i és la mateixa entitat qui en fa la difusió.

Ambdues iniciatives s'emmarquen dins el programa d'actuació del Pla de Prevenció i de Gestió dels Residus Municipals 2018-2030, que contempla implementar mesures per eliminar o reduir els productes d'un sol ús i respon a l'adhesió de Terrassa a la Declaració del Plàstic d'Oslo, per la qual la ciutat es compromet a aplicar mesures per reduir l'impacte dels plàstics al medi ambient.