8a Campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia.

Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l'abandonament és la manca de control de la natalitat y d'identificació. La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial pels animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici , com a resultat és produeixen moltes cadellades no desitjades; i que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats. La realitat és que molts animales que arriben als centres d'acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.

Identificar i esterilitzar els animals de companyia és beneficiós.

  • Per a tu: perquè t'estalviaràs molèsties i diners en el futur.
  • Per al teu animal: perquè gaudirà de millor salut física i psicològica.
  • Per a l'espècie canina i felina: perquè ajudaràs a mantenir el control de la població i a disminuir els abandonaments.
  • Per a les entitats protectores: perquè ajudaràs a disminuir l'entrada d'animals als refugis i centres d'acollida.
  • Per a la societat: perquè els animals abandonats poden representar un perill per a ells mateixos i per a les persones, perquè la gestió dels abandonaments genera despesa pública, perquè fomentar el respecte envers els éssers vius ens dignifica com a persones.