Gossos d'assistència

El 19 de novembre de 2009 el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei de l'accés a l'entorn de les persones amb discapacitat usuàries de gossos d'assistència. Aquesta normativa suposa un pas endavant respecte a la Llei que regula l'accés a l'entorn de les persones amb disminució visual acompanyades de gossos pigall, ja que no només dóna cobertura a les persones usuàries d'aquest tipus de gossos, sinó també a totes aquelles persones amb discapacitat auditiva, física, autisme o determinades malalties que són assistides per altres gossos especialment ensinistrats per a guiar-les, ajudar-les en les tasques diàries o avisar-les de perill o d'atacs imminents. La nova llei garanteix l'accés als llocs, locals, establiments, allotjaments, transports i espais públics o d'ús públic a les persones amb discapacitat i els seus gossos d'assistència. També regula l'ensinistrament i cura d'aquest tipus de gossos, així com els centres encarregats de fer-ho.

L'Associació d'Acció Social Discan es nodreix de professionals altament qualificats per a cada un dels serveis que ofereixen.

Tots els col·laboradors es regeixen pel principi de formació permanent, acudint als cursos més innovadors del moment per reciclar-se constantment.

Els programes que s'ofereixen des de la AAS DISCAN es basen en una visió pluridisciplinar de tots els professionals, tenint en compte diferents àmbits de desenvolupament per obtenir uns millors resultats i fer una programació a mida.