Noves plaques informatives per evitar les deposicions dels animals

En el marc de la campanya "Terrassa més neta " i  amb l'objectiu de recordar als propietaris de gossos que tenen la responsabilitat de recollir els excrements que els animals deixen als carrers i places s'han instal.lat unes noves plaques informatives per informar a la ciutadania d'aquesta obligatorietat. 

 

Les plaques s'han instal•lat als fanals perquè siguin prou visibles, i s'han distribuït en 90 punts dels espais verds i places més representatius de cada barri, a més de les avingudes principals i dels parcs de Vallparadís i de Sant Jordi. (Feu clic a la imatge per ampliar-la)


Paral•lelament, l'Ajuntament repartirà 500 ampolles de plàstic, plegables i portàtils per a gossos, que incorporen un mosquetó d'alumini per a enganxar a les corretges perquè els propietaris puguin diluir amb aigua els orins que els animals deixen als carrers. 

Les ampolles es repartiran, a partir del dilluns, 27 de maig, a les persones que formalitzin l'adopció d'un animal al Centre d'atenció d'animals domèstics (CAAD). El seu horari és de 9 h a 12,30 h i de 15 h a 17,30 h, de dilluns a divendres. Els caps de setmana i festius és de 10 del matí a 14,30 h. 

També s'entregaran al servei d'atenció al públic del Centre de Documentació i Educació Ambiental (CDEA), situat al carrer del Pantà número 20, que és obert de 9 h a 14 h. Només caldrà acreditar que es té un gos censat a Terrassa. 

L'Ajuntament se suma així a la iniciativa d'altres municipis de conscienciar als propietaris de gossos de les seves responsabilitats i de vetllar per la neteja viària de la ciutat.

Terrassa compta amb un registre d'animals de companyia per controlar la població que hi ha al municipi de gossos, gats i fures. Actualment hi ha 11.204 animals censats, el 77% dels quals (8.901) són gossos. 

La ciutat també disposa de 8 espais de lliure circulació de gossos repartits als barris de Ca n'Aurell, la Maurina, Poble Nou, Vallparadís, Can Tusell i les Arenes, els quals estan situats a menys d'un quilòmetre dels barris residencials, a una distància màxima de 15 minuts caminant. En els pròxims mesos s'habilitaran dos més: un, que estarà situat al polígon de Can Petit, a prop del barri de Sant Llorenç, i un altre al Parc de la Cogullada.

Cal recordar que la inscripció d'un gos, gat o fura al registre d'animals de companyia de l'Ajuntament s'ha de fer en el termini de tres mesos comptats a partir de la data de naixement, d'adquisició o de canvi de residència de l'animal tot i que, abans, el veterinari l'ha d'identificar amb la implantació d'un microxip. 

A més, és obligatori que els animals portin una placa identificativa on figuri tant el nom de l'animal, com les dades de la persona posseïdora o propietària.