Presentació del llibre "Agroecologia escolar"

L'Agroecologia Escolar és un nou camp educatiu que promou que l'alumnat treballi transformant el sistema alimentari escolar, sota criteris de justícia social i sostenibilitat. 

L'agroecologia inspira aquest camp i els autors proposen una transformació per poder treballar a l'escola des de dimensions científica, social i tecnològica. Es tracta d'una proposta de caire comunitari que ha animat el treball amb horts escolars a Sant Cugat del Vallès durant 10 anys.

"Som éssers encarnats, ubicats, contextualitzats. Respirar, beure, nodrir-se, vestir-se, allotjar-se, produir i consumir, afirmar-se, somiar, crear ... són indissociables de la relació amb el lloc, amb el territori; s'inscriuen a la xarxa d'interaccions que formen els ecosistemes dels quals som part integrant. La proposta de Germán Llerena del Castillo i Mariona Espinet Blanch ofereix un alè pedagògic bé necessari per a resignificar així l'educació. Contribueix a nodrir el projecte d'una escola preocupada per participar en el vast projecte antropològic de la reinserció de la nostra humanitat en la trama de la vida compartida, al mateix temps que participa del projecte polític-pedagògic de la pedagogia crítica que denuncia les alienacions (incloent l'alienació alimentària) i busca el desenvolupament de competències d'acció, d'un poder fer individual i col·lectiu" Lucie Sauvé | Pròleg del llibre.