L'Ajuntament de Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 i torna a organitzar la Pedalada Popular

Un any més, Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 que se celebra del 16 al 22 de setembre per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana de la Mobilitat 2022 porta enguany per lema "Combina i mou-te!" que posa l'accent en la intermodalitat i ens anima a moure'ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

Pedalada popular

Amb l'organització d'aquesta Pedalada popular, l'Ajuntament de Terrassa vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal per a la ciutat. La bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, ràpida, divertida... i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats.

A més, en el context actual d'escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d'estalvi energètic, torna a prendre rellevància la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, i que el seu ús no requereix cap a portació d'energia externa.

Com a novetat d'enguany, el mosaic humà en forma de bicicleta que hem anat fent des de l'any 2016, tindrà aquest any una forma diferent... vine i ho descobriràs!

  • Dia i lloc: diumenge 18 de setembre de 2022 a la plaça Nova de Terrassa.
  • Recepció dels participants a les 10.00h. Inscripció gratuïta.
  • La Pedalada finalitza també a la plaça Nova (cap a les 12.00h, aproximadament).
  • El recorregut és de 8 km.
  • Activitat per a tota la família. Tots els nens i nenes participants que vinguin amb la seva bicicleta, han de poder anar en bici durant 8 quilòmetres. No hi ha grans pujades, però hi ha alguna rampa sostinguda.
  • Els participants rebran una poma a l'arribada, cortesia de Caprabo. Però cal portar una ampolla de casa! (així fem menys residus).

Informació de seguretat

  • Segons la llei de trànsit, a l'àmbit urbà és obligatori l'ús del casc en bicicleta per a les persones menors de 16 anys. És recomanable per tothom.
  • Es recomana portar una ampolla plena d'aigua per al recorregut i per poder-la omplir de la font pública al final de la pedalada. No es donaran ampolles d'aigua per no generar residus.
  • Es tracta d'una Pedalada festiva, no competitiva, i s'anirà en grup.
  • És molt important que feu cas als voluntaris i a la Policia Municipal, i sobretot, no els avanceu.

Recorregut previst

  

Taller infantil: "Conviure amb el trànsit"

Per a infants de 7 a 14 anys. 1a part: "Taller de teatre", una simulació de situacions que ens podem trobar al carrer, on els usuaris són els actors, i on es fa una reflexió sobre comportaments dels protagonistes. 2a part: "Taller de xapes", on cada infant hi podrà plasmar un dibuix o un missatge de conscienciació. 

Dimecres 14 de setembre de 18 a 19h a la Biblioteca del Districte 5 (entrada lliure pel control d'accés del Club Natació Terrassa a l'avinguda Abad Marcet s/n).

Activitat gratuïta. A càrrec de l'associació STOP ACCIDENTES.

 

Park(ing) Day

Divendres 16 de setembre, de 16.30 a 21.30h, al passeig de les Lletres, davant de l'Institut Montserrat Roig).

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d'una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d'aparcament en parcs, jardins i altres formes d'espai públic amb l'objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

L'esdeveniment pretent crear un model de ciutat sostenible basat en la transformació dels carrers i la qualitat dels espais urbans, la mobilitat social i la cultura al carrer.

A Terrassa, l'esdeveniment és organitzat per l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC) i l'entitat Districte 0. S'ocuparan les places d'aparcament i els participants s'autorganitzaran per redissenyar l'espai públic. Hi haurà presentacions de llibres, paradetes d'entitats, jocs i música en directe.