La Pedalada popular de la Setmana de la Mobilitat aplega 600 persones

La plaça Nova ha concentrat prop de sis-cents persones a la pedalada popular organitzada cada any per l'Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de l'Associació BiciTerrassa Club (BiTer), acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat. 

Abans de la sortida les persones participants, de totes les edats, han format el símbol d'un cor amb pedals per posar de relleu que la bicicleta és l'únic vehicle que millora la salut de qui la fa servir, a més de contribuir a una ciutat més amable i, també saludable, per a tothom.

La bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, ràpida... i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats. A més, cal tenir present que el context actual d'escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d'estalvi, posa de relleu la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, ja que el seu ús no requereix cap aportació d'energia externa.

Terrassa compta amb una xarxa pedalable de 400 km, amb limitació a 30 km/h a la majoria de carrers, dels quals 25 km són carrils exclusius per a bicicletes i VMP.  Cal recordar que la bicicleta pot circular per la totalitat dels carrers de Terrassa, i no només allà on hi hagi carril bici i que es tracta d'un vehicle de ple dret a la calçada i que per tant, ha de circular-hi pel centre, com indica l'Ordenança de mobilitat que va entrar en vigor l'any 2021.

Els reportatges de la Pedalada: