La Pedalada Popular de Terrassa aplega prop de tres-centes persones durant la setmana europea de la mobilitat

La plaça Nova ha concentrat prop de tres-cents participats de la pedalada popular organitzada cada any per l'Associació Bici Terrassa i l'Ajuntament. Com ja és tradició aquesta activitat coincideix amb la setmana europea de la mobilitat.

La Pedalada Popular aplega prop de tres-centes persones durant la setmana europea de la mobilitat - YouTube

Abans del tret de sortida els participants, de totes les edats, han format un cent per cent que fa referència al lema de la pedalada d'enguany, «Terrassa 100% bici».

El recorregut ha estat de vuit quilòmetres i la durada ha estat de dues hores aproximadament. Els organitzadors ja van anunciar en la presentació d'aquesta edició que no era una pedalada competitiva sinó lúdica i reivindicativa.

Terrassa és una ciutat que facilita transitar amb la bicicleta degut que molt carrers tenen restriccions de velocitat que permeten circular fins els trenta quilòmetres per hora, excepcionant les avingudes principals de la ciutat.

Inevitablement la mobilitat no ha estat l'única reivindicació per part d'assistents i organitzadors. Les emergències climàtiques dels darrers anys han provocat que la conscienciació de la població sigui major. Per aquest motiu l'Associació Biter assegura que la millor manera de moure's per la ciutat és aquest vehicle de dos rodes. Un mitjà de transport simple, assequible, ambientalment sostenible i que no requereix cap aportació d'energia externa.